Persbericht van VNG

Persuitnodiging

Bestuurlijke top herziening omgevingsrecht op 30 november

Eén nieuwe Omgevingswet moet het omgevingsrecht eenvoudiger, moderner en soberder maken, aldus minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu). Wat vinden de gemeenten van dit plan? Die vraag staat centraal op de bestuurlijke top over de herziening van het omgevingsrecht die de VNG op 30 november organiseert. Wethouders ruimtelijke ordening en milieu gaan daarover in gesprek met de minister. De VNG nodigt de pers van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Sprekers zijn minister Schultz en VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma. Ook Elco Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland), Peter Noordanus (burgemeester Tilburg en oud-voorzitter Neprom) en Marja van der Tas (burgemeester Steenwijkerland) geven hun visie op het omgevingsrecht. Twee korte films over projecten in Salland en Zaanstad illustreren de problematiek. De bestuurlijke top wordt afgesloten met een paneldiscussie met alle sprekers.

Tijdstip en locatie
De top vindt plaats op woensdag 30 november van 13.30 tot 16.00 uur bij de VNG, Nassaulaan 12 te Den Haag. Op de webpagina van de top vindt u het volledige programma.

Den Haag, 18 november 2011

*




Razende Robot Reporter