Universiteit van Tilburg


Social Innovation Event

30 november - Deprez gebouw - 15.00 - 19.00 uur

Op woensdag 30 november vindt in het Deprez-gebouw in Tilburg het tweede Social Innovation Event plaats. Tijdens deze middag presenteren ruim 25 bedrijven en instellingen uit de regio hun innovaties aan het publiek. Wij nodigen u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen.

Social innovation is een aanpak waarbij bedrijven, organisaties en overheden nieuwe vormen van samenwerking zoeken om producten, diensten en business cases te ontwikkelen. Het uitgangspunt is dat ontvankelijkheid voor nieuwe en onverwachte partners veel creativiteit losmaakt en een extra dimensie toevoegt aan projecten.

Laat u inspireren!
Ruim 25 bedrijven en instellingen uit de regio doen mee aan het Social Innovation Event. Onder de deelnemers zijn FUJIFILM, Incubate, Fontys Creatieve Industrie, het Zorg Innovatie Platform en Brabant Intermodal. Het event is bedoeld voor bedrijven, instellingen en mensen die op zoek zijn naar inspiratie, nieuwe ideeën en verbreding van hun netwerk.

Het programma gaat van start met een plenair gedeelte en een kort optreden van Pieter Bon en John Nuijten. Daarna volgen drie parallelle sessies met presentaties, mini-brainstorms en een Speakers Corner. Daar wisselen deelnemers en bezoekers ideeën uit over innovatieve samenwerking en vernieuwing. De bijeenkomst eindigt met de uitreiking van de Social Innovation Award, een prijs voor de meest belovende aanpak op het terrein van social innovation. De presentatie is in handen van Karin Bruers.

Het Social Innovation Event vindt plaats tijdens het Open Innovatie Festival, een landelijke week rondom maatschappelijke innovatie die eind november wordt gehouden. Het Social Innovation Event is een initiatief van de Gemeente Tilburg, Midpoint Brabant en het Tilburg Social Innovation Lab. De organisatie is in handen van het Wereldpodium.

Wilt u het Social Innovation Event bezoeken? Meld u dan hier aan.

Social Innovation Event
Woensdag 30 november, 15.00 tot 19.00 uur
Deprez-gebouw, Lange Nieuwstraat 172-174, Tilburg mirjam@wereldpodium.nu. 013-5800119 / 06-28646859

Social Innovation volgens Wikipedia
Thema "Werk maken van Innovatie"

Social Innovation, dat is vernieuwing door samenwerking. Op het Social Innovation Event tonen bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties welke nieuwe producten en diensten zij ontwikkelen door grensoverschrijdend te denken en te doen.