Woningcorporatie Ymere

Debat 'Het draait om wonen'

23-11-2011

Gemeente Haarlemmermeer en woningcorporatie Ymere organiseren op woensdagavond 30 november 2011 een debat over actuele onderwerpen in volkshuisvesting en vastgoedontwikkeling.

Inwoners van Haarlemmermeer die beroepsmatig met wonen en vastgoed bezig zijn of bewoners vertegenwoordigen, zijn na aanmelding van harte welkom. Het debat vindt plaats bij Pier-K in Hoofddorp, van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden via nathalie.roet@ymere.nl

Woonbeleid tot 2015
De onderwerpen wonen en woningmarkt zijn actueler dan ooit. Lokale overheden, verhuurders en ontwikkelaars staan voor grote uitdagingen om wonen voor iedereen passend en betaalbaar te maken. Eind dit jaar stelt Haarlemmermeer haar nieuwe Woonvisie vast waarin zij het woonbeleid tot 2015 bepaalt.

Onderwerpen voor debat
Tijdens het debat Het draait om Wonen worden onderwerpen aan de kaak gesteld die de komende jaren om een antwoord vragen:
* Hoe vinden woningzoekenden met een middeninkomen hun weg op de woningmarkt?

* Wat doen we in Haarlemmermeer met de 25 extra WWS-punten op huurwoningen?

* Is sociale woningbouw nog betaalbaar?

* Bouwen we voor jong of juist voor oud?

* En als we bouwen, bouwen we dan een stad of koesteren we ons dorpse en suburbane karakter?

Deelnemers
Over bovenstaande vragen gaan in debat:

* wethouder Jeroen Nobel

* regiodirecteur Ymere, Fred de Ruyter

* Harry van der Heijden, onderzoeker volkshuisvesting en woningmarkt bij onderzoeksinstituut OTB

* Ger Hukker van Keijser & Drieman NVM Makelaars en voorzitter van de NVM

* John van den Heuvel, ontwikkelingsmanager bij Bouwfonds

Harry van der Heijden leidt het debat in met zijn visie op de landelijke ontwikkelingen en problemen in de volkshuisvesting en op de woningmarkt. Voorzitter Maarten Bouwhuis kiest die avond samen met het publiek de te behandelen stellingen. Het publiek denkt, praat en vraagt mee. Voorafgaand aan het debat en na afloop tijdens de borrel is er gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Aanmelden
Inwoners van Haarlemmermeer die beroepsmatig met wonen of vastgoed bezig zijn of bewoners vertegenwoordigen, zijn na aanmelding van harte welkom. Er is in de zaal ruimte voor 50 gasten. Meld u dus snel aan want vol is vol. Dat kan via nathalie.roet@ymere.nl vóór 25 november 2011.