Essent

essent

Essent verzorgt themasessie tijdens Nationaal Sustainability Congres

Essent verzorgt dit jaar een themasessie tijdens het Nationaal Sustainability Congres. Dit congres wordt op 30 november gehouden in Den Bosch. Tijdens de sessie wordt gediscussieerd over de haalbaarheid van de Europese duurzaamheidsdoelstellingen.

Sprekers die Essent heeft uitgenodigd zijn Caterinus Jepma, hoogleraar Energie en Duurzaamheid, Albert Markusse, algemeen directeur Suiker Unie en John Kerckhoven, deskundige energiescenarioâs. Namens Essent praat Marga Edens, directeur Corporate Responsibility mee.

In 2020 moet in Europa 14% van alle energie duurzaam zijn opgewekt. Voor Nederland een grote uitdaging; we dreigen momenteel achterop te raken op andere Europese landen. Wat kunnen we doen om toch in de pas te blijven met de rest van Europa? Een groep van experts gaat met elkaar en bezoekers van het congres in gesprek aan de hand van een aantal stellingen.

Resultaten meteen vertaald in Energietransitiemodel

De uitkomsten van de discussie worden direct doorvertaald in het Energietransistiemodel van Quintel Intelligence. Dit model maakt direct inzichtelijk wat het effect is van suggesties vanuit het panel op het behalen van de Europese doelstellingen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het primaire energieverbruik, de CO2-uitstoot, de energie-import en de hoeveelheid landbouwgrond die nodig is?

Over het Nationaal Sustainability Congres

Het Nationaal Sustainability Congres is het jaarlijks grootste evenement in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Thema van deze editie van het congres is âThe next leapâ.