Gemeente Beverwijk


Snoepgoed op De Baak

Woensdagmiddag 30 november staat De Baak van 13.30-16.00 uur in het tegen van snoepgoed.

We eten al dat lekkers, maar weet jij eigenlijk hoe suiker wordt gemaakt? En wat is eigenlijk marsepein? Kom erachter en ga deze middag zelf aan de slag, natuurlijk mag je ook proeven van al dit lekkers!

De maanden november en december staan van oudsher bekend als snoepmaanden. Het begint met Sint Maarten en in de aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis gaan ieder jaar weer de nodige suikerwaren over de toonbank. Dat aan de basis van suikergoed en marsepein de nodige natuurlijke producten staan, is bij velen van ons al lang niet meer bekend. Gemeentelijke kinderboerderij De Baak werpt licht op de zaak!

Om pepernoten te maken heb je meel nodig. Meel kun je zelf maken door graan te malen. Hoe dat in zijn werk gaat kun je zelf uitproberen. Het belangrijkste ingrediënt van marsepein is amandel. Je kunt zelf je eigen marsepeinfiguurtjes maken en natuurlijk proeven! Verder natuurlijk geen snoepgoed zonder suiker. Maar hoe wordt suiker eigenlijk gemaakt? Ook dit kun je zelf beleven, door aan de slag te gaan met suikerbieten. Dus heb je zin in een leuke middag? Kom dan op 30 november naar De Baak! Deelname is gratis.

De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Daarnaast worden er rondom diverse thema's BaakBelevenissen georganiseerd oor jong en oud. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk.

Beverwijk, 23 november 2011