Gemeente Twenterand


Voorrondes beroepenwedstrijd hout en meubel bij ROC van Twente

Op woensdag 30 november a.s. organiseert het ROC van Twente op de onderwijslocatie BOVO in Vroomshoop de regionale voorrondes voor de mbo beroepenwedstrijden hout en meubel Skills 2012. Studenten van diverse onderwijsinstellingen gaan met elkaar de strijd aan om de titel `Beste vakman of -vrouw' in hun eigen discipline.

Categorieën
Deelnemers konden zich aanmelden voor twee categorieën, namelijk Montage medewerker timmerindustrie (Joinery) en Meubelmaken (Cabinetmaking).
De winnaars kwalificeren zich voor de landelijke wedstrijden in maart 2012 tijdens de SkillsMasters in Rotterdam. De beste medewerkers van Nederland gaan vervolgens tijdens de Euroskills 2012 in Spa, België de strijd aan met vakbroeders uit heel Europa.

Regionaal bedrijfsleven kijkt mee
Goed opgeleide medewerkers zijn belangrijk voor het bedrijfsleven. Daarom verlenen bedrijven graag hun medewerking aan deze vakwedstrijden. Zo bestaat de jury uit vakmensen uit de regio. De wedstrijden kunnen worden uitgevoerd doordat diverse bedrijven materialen beschikbaar stellen. Bramer Houtbewerkingsmachines stelt machines beschikbaar die deelnemers kunnen gebruiken om de opdrachten uit te voeren. STIHO, leverancier van bouwmaterialen stelt materialen beschikbaar om de werkstukken te maken. Firma Morrenhof stelt materiaal beschikbaar waarmee elektrische componenten samengesteld worden. Tijdens de wedstrijddag wordt de catering verzorgd door het Multi Cultureel Centrum Twenterand (MCC).

BOVO als samenwerkingsverband
De BOVO is een samenwerkingsverband van bedrijven in de omgeving Vroomshoop. Doelstelling is om de opleiding van jonge vakmensen in Vroomshoop en omgeving beter te laten verlopen door ze in hun omgeving onderwijs aan te bieden. ROC van Twente, Het Noordik en de gemeente Twenterand participeren in dit initiatief.