Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.30 uur

Utrecht, 30-11-2011

Stilstaan voor oranje

ZEIST Een automobilist viel in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 november op omdat hij stilstond voor verkeerslichten die niet op rood stonden.

Rond 01.15 uur surveilleerden agenten op de Boulevard. Zij zagen dat de verkeerslichten bij de kruising met de Dijnselburgerlaan op oranje knipperden, maar dat er toch een auto stil bleef staan. De agenten stopten achter de auto en zagen dat de automobilist kennelijk toch een helder moment kreeg en op wilde trekken. Daarbij liet hij de auto echter drie keer afslaan. Zijn vierde poging slaagde wel en agenten zagen dat hij de Boulevard opreed en er daarbij een slingerende rijstijl op nahield.

De agenten gaven de automobilist een stopteken, maar daar reageerde hij niet op. Ook toen zij de zwaailichten aandeden, volgde geen reactie. Pas toen de agenten ook de sirene aandeden, stopte de automobilist, een 23-jarige man uit Harderwijk, ter hoogte van de Dalweg.

Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 345 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tevens bleek dat hij alleen een bromfietsrijbewijs had en geen autorijbewijs. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs. Tevens kreeg hij een rijverbod van twee uur.

Motorrijder gewond

WERKHOVEN Een motorrijder raakte op woensdagochtend 30 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 04.50 uur stak een 62-jarige automobilist uit Ede (Gld) vanaf de parallelweg de Werkhovenseweg over. Daarbij zag hij een 41-jarige motorrijder uit Langbroek, die uit de richting van Wijk bij Duurstede kwam, over het hoofd. Zij botsten op elkaar en de motorrijder belandde in een droogstaande sloot. Daarbij brak hij vermoedelijk zijn been. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Beide voertuigen moesten door een takelbedrijf worden afgevoerd.