Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 30-11-2011

Bijna buit van vier ton

VEENENDAAL Een autodief wist er op dinsdag 29 november bijna met een kapitale auto vandoor te gaan.

Rond 12.25 uur kwam een vrachtwagenchauffeur een spliksplinternieuwe auto van 400.000 euro bij een autobedrijf in Veenendaal afleveren. Terwijl de chauffeur naar de vrachtwagen liep, liet hij even de sleutels in het contactslot van de auto zitten. Vervolgens zag hij dat een man in de auto sprong en ermee weg wilde rijden. De chauffeur trok een sprint naar de auto, dook half door het openstaande bestuurdersraam naar binnen en wist de contactsleutels uit het contactslot te trekken. Daarop sprong de verdachte uit de auto en rende weg.

De verdachte is een lichtgetinte man van rond de 28 jaar, ± 1.70 meter, slank/spits gezicht, lichte baardgroei. Hij had een zwart petje op en droeg onder andere een spijkerbroek en gympen.

De politie werd gewaarschuwd en agenten stelden in de omgeving een onderzoek in. De verdachte werd niet meer aangetroffen. Omdat de diefstal niet was gelukt wenste de autodealer geen aangifte te doen.

Moeder en dochter gewond

VEENENDAAL Een moeder en haar dochtertje raakten op dinsdagochtend 29 november gewond toen zij op hun fiets door een auto werden aangereden.

Rond 09.55 uur reed een 64-jarige automobilist uit Veenendaal over de Veldweg en sloeg linksaf de Grote Beer op. Daarbij zag hij een 41-jarige vrouw fietsster uit Veenendaal, die over het fietspad reed, over het hoofd. Bij de Veenendaalse zat haar 3-jarige dochtertje achterop. Moeder en dochter werden aangereden en kwamen ten val. Zij werden met onbekend letsel met twee ambulances naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.