Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 30-11-2011

Diefstal lcd-tv

NIEUWEGEIN Bij een inbraak dinsdag 29 november in een winkel aan het Makadocenter werd een lcd-tv buitgemaakt. Bij de inbraak, die omstreeks 22.20 uur plaatsvond, waren twee jongemannen gezien.

Na de inbraak ging het tweetal op een rode motorscooter, merk Skipper, zonder kenteken, met het tv-scherm onder hun arm ervandoor richting Muntplein. Uit onderzoek bleek dat de winkelruit was ingegooid en dat men de tv die in de vitrine stond, had weggenomen.

De centralist van de politiemeldkamer startte een Burgernetactie en vroeg deelnemers uit te kijken naar de rode motorscooter met twee personen. Een Burgernetdeelnemer reageerde en meldde dat hij mogelijk de skipper had gezien in de omgeving van de Rendierweide. Daar werd de motorscooter echter niet getraceerd.

De twee jongemannen die betrokken zijn bij de inbraak hebben een licht getint uiterlijk. Zij droegen donkere jassen, handschoenen en één man had een muts op. Een ieder die informatie heeft wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie, bureau Nieuwegein, telefoon 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Boetes betaald

NIEUWEGEIN Een 26-jarige automobilist uit Nieuwegein liep tegen de lamp bij een controle op woensdag 30 november. De man werd omstreeks 04.40 uur op de Nachtegaal aan de kant gezet.

Na de blaastest op straat, bleek dat hij niet gedronken had. Wel bleek dat hij nog openstaande boetes moest betalen en werd hij aangehouden. Na het betalen op het bureau van de boetebedragen van bijna 800 euro werd hij in vrijheid gesteld.