Dura Vermeer

Vijfhuizen - 30 november 2011

Dura Vermeer voert breekcapaciteit op

Met de aanschaf van een nieuwe en grotere mobiele breker voert Dura Vermeer haar capaciteit ten aanzien van het bewerken van puin tot gecertificeerde bouwstoffen verder op. Met een gewicht van 68.000 kilo en lengte van ruim 22 meter behoort de "Powerscreen Pegson XH 500 SR" tot de grotere, duurzame, mobiele brekers van Nederland. Bij de keuze voor deze mobiele installatie hebben wensen van klanten als het beperken van transportbewegingen en de maximale inzet op CO2-reductie een belangrijke rol gespeeld.

Mede vanwege zijn omvang heeft Dura Vermeer de mobiele breker tot `Mobi' gedoopt. Om in te spelen op de duurzaamheidseisen van klanten wordt de installatie aangedreven door een Scania fase 3b motor. Dit is momenteel de schoonste motor is zijn soort. Zo wordt optimaal rekening gehouden met de directe leefomgeving waar deze breker wordt ingezet.

Ondanks zijn compact ontwerp heeft de mobiele breker een grote productiecapaciteit. De komende tien jaar moet hij minimaal 2.000.000 ton puin bewerken tot gecertificeerde bouwstof. De belangrijkste features van Mobi zijn dat hij met een minimale inspanning direct inzetbaar is. Daarnaast heeft een kortere opsteltijd nodig en neemt hij minder ruimte in gebruik.

Mobi is optimaal geschikt gemaakt voor zijn recyclingprojecten. Na 12 jaar ervaring heeft Dura Vermeer wederom gekozen voor een roterende Breker in combinatie met een groot zeefdek. Met Mobi heeft Dura Vermeer ingezet op langdurig duurzaam bewerken van steenachtige bouw- en sloopafval. Woensdag 30 november draait Mobi zijn eerste klus op de eigen recyclinginstallatie in Vijhuizen.

---