FNV KIEM

AVRO, RTVN-H en Het Parool helpen AT5

woensdag 30 november 2011

De AVRO, Het Parool en RTV Noord-Holland hebben de intentie uitgesproken AT5 vanaf 1 juli 2012 over te nemen. Een intentieverklaring is maandag 28 november door alle partijen, waaronder AT5, getekend. De komende maanden zullen de plannen verder worden uitgewerkt. Hiermee lijkt een einde te komen aan de onzekerheid over het voortbestaan van de stadszender.

Volgens het plan betaalt de gemeente vanaf 2013 jaarlijks 2,8 miljoen euro subsidie voor AT5. Dit jaar kost de zender de gemeente 4,25 miljoen euro. Datzelfde bedrag is volgend jaar nodig. Wanneer AT5 zelfstandig zou blijven, zou dat de gemeente vanaf 2013 circa vijf miljoen euro per jaar hebben gekost.

Goedkopere programma's
AVRO, RTV N-H en Het Parool kunnen goedkoper programma's maken omdat zij al over locaties, studio's en ondersteunende afdelingen beschikken. De centrale plek voor de Amsterdamse nieuwsredactie wordt naar verwachting het oude Filmmuseum in het Vondelpark, waarin de AVRO in 2013 haar intrek neemt.

Medewerkers
In de intentieverklaring van de Avro, RTV N-H en Het Parool is vastgelegd dat ten minste twintig van de zestig werknemers van het huidige AT5 meegaan naar de nieuw in te richten zender.

Half december wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad.