Welten

Persbericht: CDFD noemt Welten PE-modules baanbrekend en vernieuwend

woensdag 30 november 2011

Welten Opleiding & Organisatieontwikkeling Wft PE-geaccrediteerd

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft namens het ministerie van Financiën de Wft PE-programma's 2011-2012 van Welten Opleiding & Organisatieontwikkeling geaccrediteerd. Het CDFD noemt de modules die Welten biedt baanbrekend en nuttig en spreekt van een `toegevoegde waarde voor vernieuwing in PE Wft'.

De accreditatie geldt voor de Permanente Educatie van de modules Basis, Consumptief Krediet, Hypothecair Krediet, Levensverzekeringen, Schadeverzekeringen, Beleggen, Volmacht en voor de combinatieprogramma's.

CDFD vol lof
Tijdens de erkenningsprocedure werden de Wft PE-modules van Welten positief beoordeeld. De programma's zijn inhoudelijk en didactisch goed en het CDFD roemt de gevarieerde aanpak die het mogelijk maakt om `naar het ervarings- en kennisniveau van de deelnemers te acteren'. Door middel van actieve werkvormen biedt Welten volgens het CDFD `een baanbrekend en nuttig experiment met toegevoegde waarde voor een mogelijke vernieuwing van aanpak in het domein van de PE Wft.'

Nieuwe werkvormen
Welten heeft speciaal voor deze nieuwe cyclus PE Wft 2011-2012 vier nieuwe werkvormen ontwikkeld die het interactieve karakter van de sessies ondersteunen. Deze werkvormen zijn; het PE-bordspel, de PE-Quiz, Pe voor 12 en Het Rad van PE.

De Wft-PE-opleidingsmodules van Welten kunnen zowel afzonderlijk als in combinatie gevolgd worden. De trajecten kenmerken zich als: kortdurend, interactief, afwisselend en praktijkgericht met oog voor eigen inbreng. Het PE-certificaat wordt afgegeven op basis van voorbereiding, actieve deelname en een toets van de beheersing van de stof. De accreditatie is geldig tot en met 30 juni 2013.

Geen investeringen voor content
Welten gaat in haar visie op leren er van uit dat vandaag de dag bijna alle informatie vrij opvraagbaar is. Dit is verwerkt in de PE Wft cyclus. Alle ontwikkelkosten en alle digitale content worden kosteloos aangeboden. Tevens draagt dit bij tot het maatschappelijk verantwoord ondernemen daar er veel minder drukwerk nodig is.
---