Politie Groningen

Woensdag 30 november 2011

Provincie Groningen, 30-11-2011

Politie ontmantelt hennepkwekerij

SCHILDWOLDE De politie heeft maandag in een woning aan de Hoofdweg in Schildwolde een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 22-jarige inwoner van Siddeburen aangehouden voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij. Agenten kregen een tip dat er in de woning waarschijnlijk hennep werd gekweekt. Ter plekke vonden zij in verschillende ruimtes in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij. In totaal werden 692 planten, 9,6 kilo gedroogde henneptoppen en de aanwezige lampen en ventilatoren in beslag genomen. Alles wordt vernietigd. De energieleverancier stelde vast dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie maakt proces-verbaal op tegen het duo.

Bejaarde vrouw gewond na aanrijding

TER APEL Een 81-jarige vrouw uit Ter Apel is dinsdagavond gewond geraakt op de St. Luciastraat in haar woonplaats. De vrouw stak de kruising met de Nederveen Cappelstraat over en zag een naderende automobiliste over het hoofd. Deze bestuurster, een 40-jarige inwoonster van Ter Apel, kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Fietsers aangereden door onbekende automobilist

HAREN De politie doet onderzoek naar een aanrijding die dinsdagmiddag plaatsvond op de Oude Middelhorst in Haren. Twee fietsers uit die plaats (75 en 76 jaar) werden van achteren aangereden door een onbekende automobilist. De bestuurder van de donkergekleurde Volkswagen ging er na de aanrijding vandoor. De twee mannelijke slachtoffers bleven op de grond liggen. Ze zijn door ambulancepersoneel onderzocht. Het incident vond plaats rond 17.00 uur. De bestuurder van de auto reed weg via de Middelhorst.

Gewonden na frontale aanrijding

NOORDBROEK Bij een frontale aanrijding op de Sappemeersterweg in Noordbroek, zijn dinsdagmiddag twee automobilisten gewond geraakt. Een 21-jarige automobilist uit Noordbroek kwam vermoedelijk op de verkeerde weghelft. Op datzelfde moment kwam een 40-jarige plaatsgenoot tegemoet rijden. Door de botsing belandde het voertuig van de 40-jarige vrouw in een sloot. Ze kon zelf uit haar auto komen. De 21-jarige Noordbroekster zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Beide slachtoffers zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Beschonken automobiliste rijdt weg na aanrijding

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond in Drachten een 47-jarige automobiliste uit Den Haag aangehouden. De vrouw reed in Groningen via de Radesingel naar de Verlengde Oosterstraat. Omdat er een stoep tussen beide wegen zit, is het niet toegestaan de Verlengde Oosterstraat op deze manier in te rijden. Bij deze manoeuvre reed de 47-jarige bestuurster tegen de auto van een 26-jarige Groninger. Ze ging er daarna vandoor. Dankzij een goede omschrijving werd de vrouw in Drachten gelokaliseerd en aangehouden. Ze was onder invloed van alcohol en had in haar bloed 0,85 promille (375 ugl) alcohol. Ze was bovendien in het bezit van twee zakjes wit poeder. Vermoedelijk gaat het om drugs. De inwoonster van Den Haag is in de cel gezet.

Verwarde vrouw verwond agente

VEENDAM De politie heeft dinsdagnacht in haar woning een 18-jarige vrouw aangehouden. De vrouw was verward en had ruzie met haar partner. Vanwege de onenigheid werd de politie ingeschakeld. Een agente probeerde het gesprek met de 18-jarige aan te gaan, maar kreeg als reactie daarop een schop. Ook reageerde de Veendamse agressief naar andere aanwezigen in het huis. De verdachte werd geboeid in een politieauto geplaatst, maar zag kans dezelfde agente in de hand te bijten. De politievrouw moest voor behandeling naar een ziekenhuis. De inwoonster van de Parkstad is ingesloten.

Alcomobiliste valt door de mand door mistlamp

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagnacht in Winschoten een 23-jarige automobiliste uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de vrouw rijden op de Garst en merkten op dat de mistlamp aan de achterzijde van haar auto brandde. Omdat het helder weer was, wilden de dienders de vrouw aanspreken. Ze bleek onder invloed van alcohol. Uit een alcoholtest bleek dat de 23-jarige 1,2 promille alcohol (520 ugl) in haar bloed had. Omdat de vrouw beginnend bestuurder is, werd haar rijbewijs in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

XTC-vangst bij alcomobilist

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht bij een 23-jarige automobilist uit Hoogezand circa vijftig xtc-pillen gevonden. Agenten zagen op het Damsterdiep een auto stilstaan in het midden van de rijbaan. Het kenteken van zijn auto werd nagetrokken in de politiesystemen en de man bleek een bekende te zijn van de politie. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Uiteindelijk bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs moest hij inleveren, omdat hij beginnend bestuurder is. De man verklaarde een joint te hebben gerookt. Onderzoek in zijn auto leverde circa vijftig xtc-pillen op. De pillen werden in beslag genomen en worden voor nader onderzoek naar het NFI gestuurd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Openstaande boetes en cel-tegoed

FARMSUM Een 24-jarige man uit Harlingen is dinsdagmiddag op de Oosterwierum aangehouden. Bij de politie was bekend dat de man auto reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Toen agenten de man zagen rijden, kreeg hij een stopteken. Hij vertelde dat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. Uit de politiesystemen bleek dat hij nog een boetebedrag had openstaan van ruim 2300 euro. En dat hij nog vijfentwintig dagen de cel in moest. Zijn rijbewijs bleek ongeldig te zijn verklaard, omdat hij geen verplichteEMA-cursushad gevolgd. De man werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 29 november op verschillende plaatsen het verkeer.


- Leens, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 840, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen , A7:aantal geregistreerde voertuigen: 2700, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Pekela, N367:aantal geregistreerde voertuigen: 660, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 3230, aantal overtredingen: 247, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Hereweg/Weg der Verenigde Naties: 175 fietsers, 20 bromfietsers en 275 autos. Zes keer werd het rode verkeerslicht genegeerd.