Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

Inspraak beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning

30 november 2011

Het college van B&W van Amsterdam heeft het concept beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op 29 november vrijgegeven voor inspraak. De inspraakperiode loopt van 30 november 2011 tot en met 11 januari 2012.

Het concept Wmo beleidsplan www.amsterdam.nl/wmobeleidsplan beschrijft wat gemeente wil bereiken op het gebied van welzijn, zorg en participatie in Amsterdam. Er staat in op welke manier de gemeente de komende vier jaar invulling geeft aan de uitvoering van de Wmo.

De gemeente kiest er voor om zelfstandigheid te bevorderen, de toegang tot zorg en ondersteuning te verbeteren en de afstemming van vraag en aanbod te vereenvoudigen. Het doel is om mensen niet afhankelijk te maken van zorg, maar zo zelfstandig mogelijk te laten leven mét zorg.

Tijdens de inspraakperiode hebben Amsterdammers de gelegenheid om hun reactie kenbaar te maken. Dit kan tot en met 11 januari 2012, via de website www.amsterdam.nl/wmobeleidsplan

Daarnaast biedt de gemeente de mogelijkheid om te reageren tijdens de tijdens een inloopspreekuur in de wijk of digitaal in de wijk of via een digitaal spreekuur (chat)

www.amsterdam.nl/wmobeleidsplan > Agenda en > Oproep Eric van der Burg op AT5

---