Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachte aan na gewapende overval

Eindhoven Woensel, 30-11-2011 o Na een gewapende overval op een Eindhovense juwelier is dinsdagavond een Eindhovenaar aangehouden. Deze verdachte verliet de winkel op het moment dat de overvaller binnenkwam. De man zit nog vast. Onderzocht wordt of hij betrokken is bij de overval.

Getuigen overval gezocht

Een juwelier aan de Woenselse Markt in Eindhoven is dinsdagmiddag rond de klok van 17.00 uur overvallen. Dit gebeurde op het moment dat een eerdere klant de winkel verliet na een kort bezoek. Voordat de deur in het slot kon vallen drong een onbekende man met een zwarte bivakmuts op de winkel binnen. De dader bedreigde de medewerkers met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en spoot pepperspray in hun richting. Hij eiste geld. De man is vervolgens met een nog onbekend geldbedrag gevlucht. De dader droeg zwarte kleding, een zwarte wollen pet en een bivakmuts. De politie is op zoek naar hem. Zij wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets hebben gezien dat in verband gebracht kan worden met de overval en/of mensen die weten wie of waar de dader is. Heeft u tips bel dan naar 0900-8844 of doe anoniem melding via 0800-7000.

Aanhouding

De politie heeft op de Woenselse Markt rond 17.20 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Deze verdachte verliet op het moment dat de overvaller binnendrong de winkel. Onderzocht wordt of hij betrokken is bij de overval. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.