Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Opening Vrijwilligersacademie Zuid

28 november 2011

Vrijdag 24 november opende de Vrijwilligersacademie Zuid haar deuren. Stadsdeelwethouder Marco Kreuger was bij de opening en stelde dat hij blij is dat Stadsdeel Zuid een bijdrage heeft kunnen leveren aan het tot stand komen van deze academie.

De Vrijwilligersacademie Zuid is bedoeld om de deskundigheid van vrijwilligers in de informele zorg en mantelzorgers te bevorderen.

Goed concept

Stadsdeel Zuid vindt dat een zeer goed concept. Bedrijven en maatschappelijke organisaties stellen hun kennis en kunde vrijwillig ter beschikking en vrijwilligers kunnen zo hun kennis en kunde vergroten. Maar ook vrijwilligers kunnen hun kennis en kunde verspreiden. Het is halen en brengen.

En het is vraaggericht. Er worden cursussen aangeboden waar vrijwilligers in hun buurt en in hun werk behoefte aan hebben: `het stellen van grenzen', `omgaan met moeilijke situaties', `omgaan met verlies' en het leren van communicatieve vaardigheden.

Marco Kreuger: `'we zijn deze samenwerking aangegaan om te onderstrepen dat we vrijwilligers en mantelzorgers een warm hart toegedragen."

Goodiebag

De aanwezige vrijwilligers werden verwend met een goodiebag met verrassende inhoud. Marco Kreuger en Huub Stapel overhandigde de eerste goodiebag aan één van de oudste vrijwilliger in Zuid.