Politie Drenthe

Woensdag 30 november 2011

Provincie Drenthe, 30-11-2011

Benzinediefstallen opgelost

RODEN Met de aanhouding van twee verdachten zijn zeventien gevallen van tanken zonder betalen opgelost. De verdachten, een 38-jarige man uit Peize en een 36-jarige man uit Steenbergen, hebben de diefstallen, die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden, bekend. Bij de benzinediefstallen werd gebruikt gemaakt van valse kentekenplaten, die ook bleken te zijn gestolen. De brandstof werd getankt bij benzinestations in de omgeving van Roden, en in Marum en Haren. De politie kwam de twee op het spoor na een onderzoek. De twee zijn na hun bekentenissen in vrijheid gesteld.

Aanhoudingen na woninginbraken

OOSTERHESSELEN De politie heeft dinsdagavond drie jongeren uit Oosterhesselen aangehouden, jongens van 17 en 18 jaar en een meisje van 18. Ze worden verdacht van het plegen van woninginbraken in Oosterhesselen. Bij twee woninginbraken is ook een auto gestolen. Een van de autos is weer terug gevonden. Bij de aanhouding werden gestolen spullen aangetroffen. De drie zijn ingesloten voor nader onderzoek.

EMMEN Dinsdag 29 november tussen kwart voor zeven en half acht is er ingebroken in een woning aan de Prinsenlaan in Emmen. Uit de slaapkamer van de woning zijn diverse sierraden weggenomen. De politie doet onderzoek.

Verdachten aangehouden na winkeldiefstal

ASSEN Dinsdagavond heeft de politie een 44-jarige vrouw uit Assen aangehouden nadat ze was betrapt bij een winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan de Rondgang had ze voor bijna zeventig Euro aan levensmiddelen gestolen. Na verhoor mocht ze naar huis.

EMMEN Dinsdagmiddag is een 33-jarige man uit Emmen aangehouden bij een bouwmarkt aan de Wolfsbergenweg. Hij had diverse gereedschappen gestolen en wilde daarmee de winkel verlaten. Hij werd echter aangehouden door het personeel en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

Ongeval met letsel N381

BEILEN Gistermiddag omstreeks half zes raakte een 37-jarige automobilist uit Nieuw Buinen gewond bij een ongeval op de N381. Hij raakte bekneld, is uit de auto geknipt en overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Een 61-jarige bestuurder uit Hommerts wilde afslaan richting de A28 maar verleende geen voorrang aan de tegemoetkomende auto. Bij de aanrijding werd ook een derde auto geschampt. Er vielen verder geen gewonden. Er wordt proces-verbaal tegen de 61-jarige automobilist opgemaakt.