Gemeente Ede

woensdag, 30 november 2011

Service voor de Wijk biedt uitkomst

Suzan Bruis van Barneveld is blij met de diensten van Service voor de Wijk: "Door de hulp van de mensen van Voorwerk kan mijn moeder voorlopig nog zelfstandig blijven wonen."
Maaltijdservice

Maaltijdservice

Suzan is een van de mensen die aanklopte bij het project Service voor de Wijk van Stichting Voorwerk Ede: "Mijn moeder is 96 en woont in verzorgingstehuis St. Barbara. In verzorgingstehuizen is eigenlijk altijd te weinig personeel. Ik werk nog gedeeltelijk en daarnaast ben ik dus mantelzorger voor mijn moeder. Maar met een baan en een gezin heb ik niet altijd genoeg tijd om mijn moeder tussen de middag eten en drinken te geven of even met haar te gaan wandelen of voor te lezen."

Via St. Barbara kwam zij terecht bij Service voor de Wijk: "Dat is echt een uitkomst. Medewerkers van Service voor de Wijk brengen mijn moeder elke dag haar lunch en helpen haar bij het eten en gaan met haar wandelen." Niet alleen een uitkomst voor mevrouw Bruis, maar ook heel belangrijk voor de medewerkers van Service voor de Wijk. Zij doen zo werkervaring op, waardoor ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Suzan is heel tevreden over de samenwerking met Stichting Voorwerk: "Ik ga regelmatig langs bij het Servicepunt van Voorwerk en verder houden we contact via e-mail. Ik krijg altijd snel antwoord en aanwijzingen en wensen van mijn kant worden heel goed opgepakt." Mevrouw Bruis kwam er achter dat Service voor de Wijk nog veel meer voor haar kon doen: "De medewerkers van Voorwerk gaan nu ook de ramen bij mijn moeder lappen en de gordijnen wassen."

Service voor de Wijk is volgens Suzan een prima ondersteuning voor de zwaar belaste mantelzorgers, maar ze vindt het ook belangrijk dat het bijdraagt aan de re-integratie van de medewerkers van Voorwerk op de arbeidsmarkt: "Alle lof voor Voorwerk! Ik hoop dat we nog lang gebruik van mogen maken van de diensten van Service voor de Wijk en dat we elkáár hiermee kunnen helpen."

Wilt u ook gebruik maken van de diensten van Service voor de Wijk? Kijk dan op www.servicevoordewijk.nl of kom langs bij het Servicepunt van Stichting Voorwerk Ede in winkelcentrum De Lindenhorst.