Gemeente Valkenburg aan de Geul

Handhavingsacties centrum Valkenburg

Burgemeester Martin Eurlings heeft maatregelen genomen naar aanleiding van geconstateerde overtredingen in een pand en twee horeca-inrichtingen in het centrum van Valkenburg. Zo zijn waarschuwingen uitgedeeld en is een vervroeging van het sluitingsuur opgelegd.

Schriftelijke waarschuwing Sint Pieterstraat 24 De burgemeester heeft deze week een schriftelijke waarschuwing laten uitgaan aan de bewoner/eigenaar van het pand Sint Pieterstraat 24. Op de zolder van dit pand zijn in oktober twee in bedrijf zijnde hennepplantages aangetroffen. In overeenkomst met het geldende Damoclesbeleid Lokalen en Woningen is gewaarschuwd dat bij herhaling de woning gesloten wordt. In het Damoclesbeleid staat dat bij de eerste overtreding wordt volstaan met een waarschuwing. Indien binnen drie jaar na de eerste overtreding een tweede overtreding wordt geconstateerd, wordt de woning voor de duur van drie maanden gesloten.

Schriftelijke waarschuwing Grotestraat Centrum 39 De exploitanten van deze horeca-inrichting zijn schriftelijk gewaarschuwd voor overtreding van het geldende sluitingsuur. Indien binnen een half jaar weer een overtreding van het geldende sluitingsuur wordt geconstateerd, wordt voor deze horeca-inrichting een vervroegd sluitingsuur opgelegd voor een vrijdag- en een zaterdagavond tot 20.30 uur in plaats van 03.00 uur.

Vervroegd sluitingsuur Wilhelminalaan 33
Voor deze horeca-inrichting is een vervroegd sluitingsuur opgelegd voor vrijdag 2 en zaterdag 3 december. De inrichting moet op beide dagen om 20.30 uur gesloten zijn in plaats van 03.00 uur. Het vervroegd sluitingsuur is opgelegd wegens twee overtredingen van het geldende sluitingsuur binnen een periode van één week. Bij een volgende overtreding van het geldende sluitingsuur kan een vervroegd sluitingsuur gedurende 14 dagen worden opgelegd. Â