Gemeente Steenbergen

Geen Ommetje Dinteloord

Er komt geen ommetje in Dinteloord. Het overleg met diverse grondeigenaren waar delen van de route waren gepland heeft er toe geleid, dat een te klein aantal van hen meewerkt aan de realisatie van het ommetje. Hierdoor ontstaat er geen aaneengesloten route.

Een van de speerpunten van het beleid van de gemeente Steenbergen is recreatie en toerisme. Hieronder valt het realiseren van ommetjes en korte wandelingen in en om alle kernen van de gemeente. Dit in samenwerking met de dorpsraden en diverse grondeigenaren. Het doel van deze ommetjes is het uitbreiden van het wandelproduct van de gemeente Steenbergen en dat inwoners van het eigen landschap kunnen genieten.

In Kruisland en De Heen bestaan al enige tijd ommetjes. Dit jaar zijn ook twee wandelingen in Steenbergen geopend, de vliegeniersroute en de vestingroute. Binnenkort volgen de ommetjes in Welberg en Nieuw-Vossemeer.

Over het ommetje Dinteloord heeft de gemeente dus minder goed nieuws te melden. De bedoeling was om het ommetje te starten nabij de havenkom van Dinteloord om via de weg langs de jachthavens naar het Volkerak te gaan. Daar zou de wandelaar dan op het vlakke gedeelte tussen het Volkerak en de dijk kunnen gaan wandelen. De gronden langs het Volkerak zijn in bezit van particuliere grondeigenaren.

Het belangrijkste struikelblok blijkt het risico voor het eigen vee in combinatie met wandelaars te zijn. Op de gronden langs het Volkerak worden veel schapen gehouden die de dijk begrazen. Een deel van de grondeigenaren wil daar geen wandelaars overheen laten gaan. De gemeente Steenbergen en de dorpsraad Dinteloord respecteren deze keuze en concluderen op dit moment dat een ommetje Dinteloord voorlopig niet mogelijk is. De dorpsraad en de gemeente bekijken of er in de toekomst een ander traject mogelijk is voor een ommetje in Dinteloord.