Gemeente Breda

Drie nieuwe straatnamen in Breda
Het bedrijventerrein Emer-Noord krijgt vanaf de Backer en Ruebweg een nieuwe ontsluitingsweg met de naam Charles Stulemeijerweg. Ook vanaf het kruispunt van deze weg met het Hekven komt in oostelijke richting een nieuwe weg en wel onder de naam Steltbeemd. Verder gaat het plein aan de Edisonstraat voortaan officieel Edisonplein heten.

De nieuwe ontsluitingsweg van het bedrijventerrein Emer-Noord, de Charles Stulemeijerweg, komt ten westen van de Stulemeijerputten te liggen. Deze nieuwe weg, die verder loopt als Hekven, Overemer, Rudonk en Schapenweide, is genoemd naar de Bredase industrieel Charles Stulemeijer. Naar hem is ook al de brug van de Backer en Ruebweg over de rivier de Mark genoemd.

De Steltbeemd, die als eerste wordt aangelegd, komt in het verlengde van het Hekven vlakbij de rivier de Mark te liggen . Het woord beemd verwijst naar een vlak en waterrijk hooiland.

Op verzoek van de ondernemingsvereniging Edisonplein en omgeving gaat het plein aan de Edisonstraat voortaan Edisonplein heten. In de volksmond wordt deze tot voor kort niet officiële straatnaam al jaren gebruikt.

De winkels en woningen die direct grenzen aan het plein en de oneven huisnummers Edisonstraat 1 t/m 25a hebben worden voortaan dus als Edisonplein geadresseerd.