Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Verkeerscontroles en controle coffeeshops in Hooftstraat

Alphen aan den Rijn, 30-11-2011 o Dinsdagavond, 29 november, heeft Politie Hollands Midden op drie locaties rondom de Hooftstraat verkeerscontroles gehouden. In totaal zijn er 500 automobilisten en 30 bromfietsers gecontroleerd op alcoholgebruik, zijn er 35 processen-verbaal opgemaakt, acht voertuigen in beslaggenomen en heeft de politie één aanhouding verricht.

De verkeerscontroles waren een samenwerking tussen politie, Belastingdienst, Regionaal Verkeershandhavingsteam en het RDW. Er werd onder andere gecontroleerd op alcoholgebruik, openstaande belastingschulden, openstaande boetes en de technische staat van het voertuig.

Resultaten verkeerscontroles De controles startten rond 18.00 uur op drie verschillende plekken rondom de Hooftstraat. De politie en gemeenten krijgen regelmatig signalen van overlast over de Hooftstraat. Deze controle heeft als doel om bij te dragen aan de overlastvermindering.

Een automobilist en een scooterrijder hadden te veel gedronken, namelijk 245 ug/l en 340 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Er werden 28 processen-verbaal geschreven voor onder meer wildplassen, fietsen zonder licht, technische staat van bromfietsen- en autos. Daarnaast werden er 5 processen-verbaal geschreven voor opgevoerde brom- en snorfietsen en drie toners. Twee voor het tonen van het rijbewijs en één voor gladde banden van een auto.

Belastingdienst De Belastingdienst heeft 2400 euro ter plaatse geïnd. Zes autos zijn in beslaggenomen en daarnaast nog twee autos afgevoerd in verband met afbetalingsachterstanden.

Controle coffeeshops Naast de verkeerscontrole heeft de politie een controle uitgevoerd op de coffeeshops. Er werd onder andere gekeken naar de maximale toegestane hoeveelheid drugs in voorraad. Ook werd er gecontroleerd op aanwezigheid van minderjarigen en op het verbod om alcohol te verkopen.

Bij een bezoeker van een coffeeshop is harddrugs aangetroffen en bij de andere coffeeshop werd verboden reclamemateriaal gevonden. Van beide coffeeshops is daarom de handelsvoorraad in beslaggenomen. De politie en burgemeester beraden zich over de volgende stappen. De bezoeker is aangehouden.

Gemeente, politie en diverse partners maken zich hard voor de veiligheid in de Hooftstraat. Zo nemen politie en gemeente de nodige maatregelen om overlast en drugsgebruik in de Hooftstraat tegen te gaan. Er wordt extra gecontroleerd op fout geparkeerde autos, overlast en drugsgebruik door minderjarigen.

Bewoners worden gevraagd overlast en verdachte situaties te (blijven) melden via 0900-8844 of via Stichting M 0800-7000.