Easynet Global Services sluit contracten met Primagaz, Cromsource en levert voor het eerst de Microsoft Lync oplossing bij haar klanten

Persbericht van PR Newswire

AMSTERDAM, November 30, 2011 /PRNewswire/ --

Met het sluiten van contracten met Primagaz, Cromsource en het leveren van de eerste Microsoft Lync oplossingen mag Easynet Global Services opnieuw enkele grote klanten tot haar portfolio rekenen.

Voor Primagaz zal Easynet de komende vijf jaar het MPLS netwerk in België en Nederland beheren. Daarnaast omvat het contract ook managed hosting inclusief offsite back-up en andere aanvullende diensten zoals IPT en videoconferencing. Primagaz is een belangrijke speler op de markt van butaan- en propaangas. Voor de huishoudens die niet zijn aangesloten op het aardgasnetwerk is propaan hét alternatief voor verwarming en koken. Daarnaast wordt propaan gebruikt in de recreatie, bouw, agrarische sector en industrie.

Logistiek en korte levertijden zijn essentieel voor Primagaz en vereisen een krachtige beveiliging, flexibiliteit en servicekwaliteit. Hier speelt Easynet op in dankzij haar ervaring en inzicht in de specifieke data-eisen van deze markt.

Ook Cromsource koos voor een volledig beheerd MPLS netwerk van Easynet voor haar zeven locaties in zes landen (België, Spanje, Duitsland, Nederland, Italië en Polen). Deze oplossing omvat onder meer een gecentraliseerde Internet Gateway in het Schiphol datacentrum. Cromsource levert diensten op het vlak van klinisch onderzoek en personeelszaken aan de farmaceutische, biotechnologische, vaccinatie en medische industrie. De onderneming heeft haar hoofdzetel in het Italiaanse Verona en heeft vestigingen in België, Duitsland, Nederland, Spanje, Polen, Oekraïne, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Bovendien gaat Easynet voor het eerst de Microsoft Lync oplossing leveren bij haar klanten, een oplossing die op een veilige manier elke vorm van communicatie integreert. Zowel Primagaz als EskoArtwork gaan hier in de komende maanden gebruik van maken om hun collaboratie en communicatie noden in te vullen.

Dirk Peeters, Managing Director Easynet Northern Europe "Het is een uitdagend jaar geweest voor het bedrijfsleven. Deze nieuwe klanten geven aan hoe innovatieve technologie kan helpen bij het stroomlijnen van activiteiten en het verbeteren van de efficiëntie. Easynet richt zich voortdurend op het leveren van kwaliteitsdiensten waarbij de klant centraal staat. Onze consultancy benadering vanuit verschillende disciplines maakt ons niet alleen een leverancier, maar een echte multidisciplinaire partner."

Over Easynet Global Services

Easynet Global Services is een wereldwijde aanbieder van managed network-, hosting- en integratiediensten, waaronder Telepresence , voor grootzakelijke klanten. Het bedrijf heeft klanten in vijftig landen, waaronder Via Michelin, Newscorp, Transport for London, EDF, SAGE, Q-Park en Bridgestone. LDC (Lloyds TSB Development Capital) is de privé-investeerderstak van Lloyds Banking Group en samen met het managementteam honderd procent eigenaar van Easynet. Meer informatie is te vinden op http://www.easynet.com en Easynet is ook te volgen via @easynet en Easynet | LinkedIn .

Easynet Global Services Belgium

CONTACT: PR Contact : Cathy van de Garde, Tel.: +31(0)20-79-89-898,E-mail: Cathy.vandeGarde@easynet.com