Politie Midden- en West Brabant

Koperdief op heterdaad betrapt

Tilburg, 30-11-2011

Agenten kregen in de nacht van dinsdag 29 november op woensdag 30 november 2011 de melding dat er vermoedelijk koper gestolen werd bij de oude kerk aan de Hoefstraat.
Ter plaatse zagen zij dat er een man over de muur van de kerktuin klom. Deze man werd meteen aangehouden. Achter de muur, in de tuin van de kerk, vonden de agenten twee tassen waarin koper zat. Hierin zaten platgeslagen stukken koperen regenpijp en koperen ophangbeugels. Ook werd er gereedschap gevonden. Al deze spullen werd in beslag genomen. De 36-jarige verdachte is ingesloten en in voorarrest gesteld.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-11-2011 13:39 | © Regio Midden en West Brabant |