Politie Twente

Politie zoekt getuigen van grote vechtpartij Markelo
In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november heeft een vechtpartij plaatsgevonden op de Goorseweg. Daarbij zijn drie personen gewond geraakt. Politie zoekt getuigen.

Zaterdagavond 26 november omstreeks 23.30 uur bezocht een groep vrienden een cafetaria aan de Goorseweg in Markelo. In de cafetaria zou een onenigheid zijn ontstaan met een andere groep jongeren. Buiten de cafetaria ontstond een handgemeen tussen een aantal jongeren. Een 18-jarige jongen uit Goor werd gestoken met een kapotgeslagen bierfles en raakte gewond aan zijn gezicht. Een andere 18-jarige jongen uit Markelo liep een botbreuk op in zijn hand. Een 15-jarige jongen uit Markelo kwam ten val. Toen hij op de grond lag werd hij diverse malen geschopt tegen zijn hoofd en buik. Hij raakte gewond, maar wist op eigen gelegenheid naar huis te lopen. Daar bleek zijn letsel toch ernstiger te zijn. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie wil graag alle betrokkenen van de vechtpartij spreken. Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien van de vechtpartij. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Hof van Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011112551)

Mogelijk brandstichting auto's Enschede
In de vroege ochtend van woensdag 30 november hebben drie autobranden plaatsgevonden. De politie vermoedt dat sprake is van brandstichting en is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 04.30 uur kreeg Politie Twente melding van een autobrand in de Johannes ter Horststraat. Ter plaatse was de brandweer de felle brand inmiddels aan het blussen. Om 05.40 uur kwam bij de politie een melding binnen van een autobrand aan de Annastraat. Ondanks het snel ter plaatse gaan van brandweer en politie kon niet worden voorkomen dat deze auto geheel uitbrandde. Ook een ernaast geparkeerde auto en een schuur liepen brandschade op. Terugrijdende brandweerlieden zagen omstreeks 06.20 uur een auto op de Sint Janstraat staan met openstaande portieren. In de auto lag een plattegrond die blijkbaar in brand was gestoken, maar vanzelf weer uit was gegaan.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets verdachts hebben gezien in de genoemde straten. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Enschede West 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011113479 / 2011113485 / 2011113483)

Doorrijden na aanrijding, politie zoekt getuigen Oldenzaal
Een 39-jarige fietsster uit Oldenzaal is maandag 28 november gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de auto is doorgereden

De vrouw fietste omstreeks 14.30 uur over de Tulpstraat in de richting van de kruising met de Hengelosestraat / Nieuwstraat. Ter hoogte van de Hyacintstraat passeerde haar een zwarte Volkswagen Golf. Deze auto reed rakelings langs haar en raakte haar voet, waardoor zij tegen de auto viel. De bestuurder van de auto reed door. De vrouw moest zich onder behandeling stellen van een arts. Het kenteken van de auto is niet bekend.

Volgens de 39-jarige vrouw hebben meerdere mensen de aanrijding zien gebeuren. De politie verzoekt getuigen zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011113289)

Goed resultaat onderzoek tasjesroven Hengelo Hengelo
In verband met meerdere tasjesroven, gepleegd in Hengelo Noord in de periode tussen april en juni van dit jaar, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek is inmiddels afgerond.

In het onderzoek heeft de politie twee personen aangehouden die verdacht worden van meerdere tasjesroven. De personen worden verdacht van het plegen van meerdere tasjesroven gepleegd vanaf een scooter. Bij de tasjesroven waren vaak oudere vrouwen op een fiets het doelwit. Tijdens het passeren werd door de bestuurder of de bijrijder van de scooter een tas buitgemaakt. Tevens is in het onderzoek nog een derde persoon gehoord voor heling van een gestolen telefoon, die bij een van de tasjesroven is weggenomen.

Vrouw gewond bij aanrijding
Almelo
Een 37-jarige vrouw uit Almelo is dinsdag 29 november gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

De vrouw fietste omstreeks 07.45 uur op de Brugstraat vanuit de richting van het station. Bij de kruising met de Boddestraat werd zij over het hoofd gezien door een 65-jarige automobiliste uit Almelo, die vanuit de Boddestraat linksaf richting het station wilde rijden. Mogelijk heeft de 65-jarige vrouw de fietsster niet gezien, omdat zij geen licht voerde. De 37-jarige vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011113196)

Auto op de kop bij eenzijdige aanrijding Almelo
Een 25-jarige automobiliste uit Vriezenveen is dinsdag 29 november gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De vrouw reed omstreeks 22.45 uur over de Westermaatweg in de richting van de Aadorpweg. Door onbekende oorzaak kwam zij ter hoogte van Westermaatweg 8 met de voorwielen in de berm terecht. Ze raakte de macht over het stuur kwijt en kwam met de auto op de kop in een naastgelegen weiland terecht. De vrouw kon eigenhandig uit de auto komen. Een voorbijganger belde het alarmnummer en ontfermde zich over haar in afwachting van de ambulance. De 25-jarige is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011113452)

Scooterrijdster gewond bij aanrijding

Enschede
Een 19-jarige scooterrijdster uit Enschede is dinsdag 29 november gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

De scooterrijdster reed op het fietspad van de Wethouder Beverstraat in de richting van de Zuiderval. In dezelfde richting reed een 59-jarige automobilist uit Oldenzaal. Ter hoogte van de Utrechtlaan sloeg de automobilist rechtsaf, waarbij hij de scooterrijdster over het hoofd zag. De 19-jarige kwam ten val en raakte gewond. Zij is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011113316)

Dronken winkeldief aangehouden Holten
Een 29-jarige man uit Polen is dinsdagmiddag 29 november aangehouden voor openbaar dronkenschap en winkeldiefstal.

Dinsdag 29 november kreeg de politie omstreeks 16.00 uur de melding dat zojuist in een supermarkt aan de Dorpsstraat een winkeldiefstal was gepleegd door een dronken man die tevens winkelmedewerkers lastigviel. De man had een fles alcoholische drank proberen te stelen. Dit was gezien door winkelmedewerkers. Agenten troffen de man aan op de Rijssenseweg in Holten. De man is aangehouden voor openbaar dronkenschap en winkeldiefstal en is voor verder onderzoek ingesloten. (2011113397 / 2011113401)

Twee mannen aangehouden voor mishandeling Hengelo
Politie Twente heeft twee mannen aangehouden die in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november twee personen zouden hebben mishandeld op de Marktstraat in Hengelo.

Drie mannen, een 37-jarige man uit Linne, een 41-jarige man uit Amsterdam en een 21-jarige man uit Amsterdam, liepen in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november omstreeks 03.00 uur op de Marktstraat in Hengelo. Twee mannen kwamen hen tegemoet lopen. Deze twee mannen vielen de drie mannen lastig en hebben vervolgens de 37-jarige man en de 21-jarige man geslagen. Zij hebben zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen aan hun verwondingen. Ter plaatse kon direct één van de verdachten, een 20-jarige man uit Deventer, worden aangehouden. De politie stelde een onderzoek in en heeft dinsdag 29 november de tweede verdachte, eveneens een 20-jarige man uit Deventer, aangehouden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011112250 / 2011112251)

Veelpleger aangehouden
Enschede
Dinsdag 29 november is een 40-jarige Enschedeër aangehouden voor winkeldiefstal.

Dinsdag 29 november kreeg de politie omstreeks 10.15 uur melding van een winkeldiefstal, gepleegd bij een supermarkt aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. Een man had iets in zijn zak gestopt en verliet vervolgens de winkel zonder af te rekenen. Een winkelmedewerker had dit gezien en schakelde de politie in. De man is aangehouden. Omdat de man bij de politie te boek staat als veelpleger, is hij in verzekering gesteld. (2011113193)

Verkeerscontroles
Politie Twente heeft maandag 29 november verkeerscontroles gehouden.

Enschede
Naar aanleiding van klachten uit de buurt werd van tussen 10.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden in de 30-km zone op de Horstlindelaan. Van de 933 passanten reden er 184 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 59 km/u. (2011113400)

Hengelo
Tussen 13.30 en 22.00 uur werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Castorweg, H.Leefmastraat en Bornsestraat. Hier zijn 18 bekeuringen uitgereikt voor fietsverlichting (10x), niet dragen van de autogordel (4x), te hoge snelheid in 30-km zone (3x) en lekker uitlaat (1x).

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 34-jarige man uit Enschede heeft dinsdag 29 november een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011113088)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl


-----------------------