Politie Midden- en West Brabant

86 bekeuringen bij snelheidscontroles in Hilvarenbeek

Hilvarenbeek, 30-11-2011

Op dinsdag 29 november 2011 hield de politie snelheidscontrole gehouden op twee locaties langs de N-269 in Hilvarenbeek. In totaal gingen er 86 snelheidsovertreders op de bon. Zij krijgen via het Centraal Justitieel Incasso Bureau de bekeuring binnenkort thuis gestuurd.

De eerste plek betrof de locatie Provinciale weg te Hilvarenbeek bij hectometerpaal 11.7. Van de 211 passanten waren er zes in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 105 km/u daar waar 80 km/u is toegestaan.

De twee locatie was tevens op de Provinciale weg te Hilvarenbeek bij hectometerpaal 19.3. Van de 2760 passanten reden er 80 te snel voorbij de radarapparatuur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 146 km/u daar waar 100 km/u is toegestaan.

De politie Midden en West-Brabant houdt snelheidscontroles op locaties waar de afgelopen jaren ernstige verkeersongevallen hebben
plaatsgevonden, waarbij overschrijding van de maximale snelheid de belangrijkste oorzaak.

In principe geldt: hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag. Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit
wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-11-2011 13:41 | © Regio Midden en West Brabant |