FloraHolland


FPC's Bloeiende planten in oprichting

FloraHolland (30 november 2011) - Donderdag 24 november hebben diverse kwekers van bloeiende planten afkomstig uit de regiobesturen, FPC Bloeiend Jaarrond, FPC Bloeiende seizoensproducten en Klankbordgroep Plantenafzet met elkaar gesproken over de oprichting van een FPC Bloeiende planten.

Direct werd duidelijk dat de producten ver uit elkaar liggen qua marktbenadering en probleemstelling. De aanwezige kwekers hebben daarom voorgesteld twee FPC's te maken, namelijk FPC Bloeiend groot en FPC Bloeiend klein. In de laatstgenoemde groep zal de nadruk met name komen te liggen op het assortiment. Samen met de betrokken kwekers wordt bekeken of de producten voor de FPC Bloeiend groot kunnen worden benoemd. Bij twijfelgevallen zullen de kwekers contact met de betreffende kwekers opnemen, zodat gedragenheid van de indeling kan worden geborgd. Indien nodig, zullen de kwekers voor bepaalde producten kwekers benaderen zitting te nemen in de FPC. Dit zal met name voor de FPC Boeiend groot nodig zijn, daar onder de actieve leden relatief veel kwekers thuishoren in de FPC Bloeiend klein.

Op 21 december komt de groep kwekers weer bijeen. Op dat moment moeten
2 groepen zijn geformeerd. Kwekers die geintereseerd zijn in deelname in een van de FPC's, kunnen een e-mailbericht sturen aan FPC ondersteuner Monique van der Knaap
(moniquevanderknaap@floraholland.nl )

Bij de vorming van de FPC's Bloeiend groot en Bloeiend klein zijn momenteel de volgende kwekers betrokken: M. v.d. Meer, C. Houtepen, B. Schouten, J. Vianen, L. Lekkerkerk, R. Hoogendoorn, H. Hoogendoorn, K. de Redelijkheid, A. de Cuyper, O. v.d. Voort, R. ten Have, R. Scheffers en P. de Langhe.