Politie Noord- en Oost Gelderland

Rijbewijs vluchtende automobilist ingevorderd

Doetinchem, 30-11-2011 o De politie Doetinchem heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 30 november na een achtervolging een 38-jarige automobilist uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden voor rijden onder invloed en zijn rijbewijs ingevorderd.

Surveillerende agenten zagen de man al slingerend en met groot licht in het centrum van Doetinchem rijden en besloten hem te controleren. Toen de automobilist dit merkte, ging hij er met hoge snelheid vandoor over de Bedrijvenweg. Hij gaf geen gehoor aan het stopteken van de politie en reed met zeer hoge snelheid verder naar de Terborgseweg in de richting van Etten.

De agenten zetten een achtervolging in en onderweg reed de man meerdere malen door rood. Ook haalde hij, ondanks het daar geldende verbod, op de Slingerparallel in Etten meerdere autos in.

Uiteindelijk heeft de politie de man staande kunnen houden. Hij bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek een promillage van 1,0.

Gezien het rijgedrag van de man is zijn rijbewijs ingevorderd Hij kreeg een rijverbod en daarnaast wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor de vele verkeersovertredingen en het zeer gevaarlijke rijgedrag.

2011168111