Gemeente Best

Verwijderen (brom-/snor)fietsen tunneldek

22-11-2011

Binnenkort start de gemeente met het verwijderen van verkeerd geparkeerde (brom-/snor)fietsen op het spoortunneldek. U mag op het spoortunneldek geen (brom-/snor)fietsen stallen, onder andere om problemen zoals fietsendiefstal, vernielingen en vandalisme zoveel mogelijk te voorkomen. Staat uw (brom-/snor)fiets verkeerd op het spoortunneldek geparkeerd? Haal deze dan snel weg. U voorkomt daarmee een gang naar het gemeentehuis en de gemeentewerf en een boete van EUR 25,00 of EUR 50,00.

Terugkrijgen
Wanneer uw fiets door ons is afgevoerd kunt u deze wel weer terugkrijgen. Dat kan door de bestuursdwangkosten te betalen bij de balie Publiekszaken van de gemeente Best. Ná het aantonen van eigenaarschap van de (brom/snor)fiets (bijvoorbeeld door middel van een sleutel), moet u uw identiteit bekendmaken en daarnaast EUR 25,00 voor een fiets en EUR 50,00 voor een brom- en snorfiets voldoen. Daarna ontvangt u een bestuursdwangbesluit (tevens betalingsbewijs) waarmee u uw fiets of brom-/snorfiets op kunt halen bij de gemeentewerf. Maak hiervoor een afspraak met de gemeentewerf via het telefoonnummer (0499) 360 360.

Betalen
U kunt de bestuursdwangkosten voor de (brom-/snor)fiets alleen betalen tijdens de openingstijden van de balie Publiekszaken van Gemeentewinkel. Dit is maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Daarnaast is de publieksbalie op maandagavond van 17.00 tot 19.00 uur geopend voor publiek. Wilt u uw (brom-/snor)fiets ophalen, dan kan dat alleen binnen de openingstijden van de gemeentewerf: maandag t/m donderdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.30 uur en op vrijdag tussen 8.00 uur en 11.30 uur.

Algemeen stallingsverbod
In de gemeente Best geldt al sinds 1998 een algemeen stallingsverbod voor (brom-/snor)fietsen op het tunneldek (Spoorstraat, Stationsstraat en Stationsplein), met uitzondering van de fietsenstalling. Al eerder heeft de gemeente deze actie gehouden om de regels te handhaven. Toch staan er nog steeds (brom-/snor)fietsen verkeerd gestald. Binnenkort treden wij daarom wederom handhavend op als er nog steeds verkeerd gestalde (brom/snor) fietsen aanwezig zijn. De gemeente Best maakt daarbij op grond van artikel 125 Gemeentewet gebruik van haar bevoegdheid om bestuursdwang toe te passen. De verkeerd gestalde (brom-/snor)fietsen staan er in strijd met ons beleid voor de stationsomgeving waarin het verboden is gesteld om (brom-/snor)fietsen onbeheerd te laten staan buiten de daarvoor bestemde stallingsruimten.

Meer weten?
Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Veiligheid en handhaving van de gemeente Best. Voor verdere en meer specifieke regelgeving verwijzen wij u naar onze website www.gemeentebest.nl > Bestuur > Regelgeving.

---