Gemeente Almere

Genomineerden `Onderneming van het Jaar 2011' bekend

30-11-2011

Dutch Thermoplastic Components, Alfen en recherchebureau VMB zijn genomineerd voor de trofee "de Onderneming van het Jaar 2011". Dit is de hoogste onderscheiding voor het lokale bedrijfsleven in Almere. De Almeerse bedrijven zijn door een jury van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onder voorzitterschap van wethouder Ben Scholten van Economische Ontwikkeling, bekend gemaakt.

Wie van deze drie de Almeerse Onderneming van het Jaar wordt, maakt Ben Scholten bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) op maandag 2 januari 2012.

De genomineerden
Dutch Thermoplastic Components ontwikkeld met zeer innovatieve technieken composietproducten. Composietproducten worden toegepast daar waar hoge eisen aan materiaaleigenschappen worden gesteld bij een laag gewicht. Typische toepassingen zijn de luchtvaart en electronica behuizing. Met zo'n 20 medewerkers biedt zij haar producten zowel nationaal als internationaal aan. Een Almeers innovatief bedrijf die in een specialistische markt zowel nationaal als internationaal een belangrijke rol speelt.

Alfen is een fabrikant en leverancier van hoog- midden- en laagspanningsapparatuur. Zij heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een internationale en onafhankelijke speler als totaaloplosser en leverancier van o.a. transformatorstations, middenspanning-systemen. Daarnaast is Alfen uitgegroeid tot één van de belangrijkste fabrikanten van laadpunten voor elektrische voertuigen in Nederland met meer dan 500 laadlocaties.

Recherchebureau VMB levert een breed scala aan recherche- en adviesdiensten waarin zij met haar vakkennis, ervaring en specifieke kennis een belangrijke speler is in de nog steeds groeiende branche. Met haar 14 medewerkers worden de kwaliteiten klantgerichtheid en expertise al ruim 12 jaar in Almere zowel zakelijk als maatschappelijk succesvol ingezet.

De prijswinnaar ontvangt naast een trofee, en het vervaardigen van een bedrijfspromotionele film, een cheque van 5.000 euro te besteden aan een maatschappelijk doel dat met Almere te maken heeft. Bovendien is de winnaar automatisch genomineerd voor de Flevopenning, dit is de provinciale versie van Onderneming van het Jaar.