Gemeente Lisse

Nieuwbouw Poelmarkt van start

30 november 2011
Poelmarkt

Winkelcentrum Poelmarkt aan de Vivaldistraat krijgt een hele nieuwe uitstraling. Dit jaar gaat Stero Bouw al van start met het aanbrengen van de eerste palen. Het streven is om eind juni 2012 een prachtig gerenoveerd winkelcentrum met een overdekte verkeersruimte te openen.

Op 29 november heeft wethouder Brekelmans de aftrap gegeven voor de renovatie en gedeeltelijke sloop van winkelcentrum Poelmarkt. De wethouder opende de feestelijke bijeenkomst waarin hij benadrukte dat de gemeente erg verheugd is met de plannen van Urban Interest. "Het is een compliment waard dat de pandeigenaar investeert en het winkelcentrum een grote opknapbeurt geeft. Zeker in deze economisch ongunstige tijd, waarin leegstand maar al te vaak de kop opsteekt", aldus Brekelmans.

Ontwikkeling

Het project omvat deels herindelen, uitbreiden en renoveren van het winkelcentrum Poelmarkt. Gevels worden naar voren verplaatst, de gangzones worden bij de winkels getrokken en er wordt een nieuwe overdekte verkeersruimte gerealiseerd. Om de samenhang van het complex terug te brengen, krijgt alles dezelfde afwerking.

Bereikbaarheid

De bouwactiviteiten worden in fases uitgevoerd. Het winkelcentrum blijft gewoon geopend. De aannemer (Stero Bouw) treft voorzieningen zodat omwonenden, bezoekers en ondernemers zo min mogelijk overlast hebben van de bouwwerkzaamheden. De toegankelijkheid van de winkels blijft gewaarborgd.

Planning

Zo snel mogelijk en nog dit jaar worden de palen aangebracht. In januari gaan de werkzaamheden volop van start. De winkels worden in fases gebouwd en opgeleverd. Alle bouwactiviteiten zijn eind juni 2012 afgerond.