Gemeente Goedereede


Gemeente Goedereede en VRR tekenen anterieure overeenkomst

Op dinsdag 29 november ondertekenden de gemeente Goedereede en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) een anterieure overeenkomst. De VRR ontplooide initiatieven voor de vervanging van de brandweerkazerne in Goedereede. Met de overeenkomst worden nadere afspraken gemaakt over het project.

De VRR ontwikkelde een plan voor een brandweerkazerne naast recreatiecomplex Koningspleisterplaats aan de Provincialeweg in Goedereede. De bluseenheid Goedereede zal de kazerne onder andere gebruiken om er brandweermateriaal op te slaan. Ook de 'geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio' (GHOR) zal zijn intrek nemen in de kazerne. De GHOR coördineert de inzet van geneeskundige diensten tijdens rampen en
grote ongevallen. Voor de ontwikkeling van het project loopt een bestemmingsplanprocedure.

Het college van burgemeester en wethouders bood de gemeenteraad het bestemmingsplan `Brandweerkazerne te Goedereede' ter vaststelling aan. De behandeling van het bestemmingsplan is te verwachten in de commissie Grondgebiedzaken van 6 december 2011 en de gemeenteraad van 22 december 2011.

Ondertekening overeenkomst brandweerkazerne "De ondertekening van deze overeenkomst is een bijzonder feestelijk moment. De veiligheid van zowel onze inwoners als de brandweerlieden heeft voor mij hoge prioriteit. Door de bouw van een nieuwe brandweerkazerne kunnen wij onze gemeente veiliger maken," aldus burgemeester Ger van de Velde-de Wilde (midden op de foto), die openbare orde en veiligheid in haar portefeuille heeft.

Wethouder Frans Tollenaar (rechts) onderkent het belang van de nieuwbouw van de brandweerkazerne. "Ik ben erg enthousiast over de nieuwe locatie van de kazerne; dichtbij de uitvalswegen en dichtbij het dorp. Hierdoor ontstaat een betere ontsluiting, waardoor er adequaat gereageerd kan worden. Ook de invulling van het ontwerp is geheel passend bij de omgeving."

De heer Littooij (links), directeur van de VRR, benadrukt het feit dat de gehele gemeente profiteert van de nieuwe kazerne: "Ik draag de vrijwilligers in deze regio een warm hart toe. Hun trots en loyaliteit vind ik heel bijzonder. Het is fijn om dit terug te zien in het nieuwe onderkomen. Op die manier wordt de veiligheid voor de gehele gemeente zichtbaar gemaakt!"

Meer informatie over het project kunt u krijgen bij de heer Ton Lokker van de gemeente Goedereede. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer (0187) 49 15 00 en per e-mail; lokker@goedereede.nl.