Vereniging Natuurmonumenten

Buiten Dagen

Help vogels overwinteren tijdens de Wilde Buiten Dagen

30 november 2011

Vette Vogels

In december en januari opent Natuurmonumenten haar deuren voor de Wilde Buiten Dagen wintereditie. Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn welkom rondom het thema `Vette Vogels'. "Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden en sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om de winter door te komen. Die kunnen wel wat hulp gebruiken. Natuurmonumenten gaat samen met kinderen allerlei vogelsnacks maken", vertelt boswachter Frans Kapteijns.

Op de Wilde Buiten Dagen in december en januari leren kinderen hoe vogels in Nederland overwinteren. Kinderen door heel Nederland zullen pindaslingers rijgen, maken vetbolletjes, doen een speurtocht of een speciale vogelquiz.

Drie keer per jaar

Natuurmonumenten organiseert drie keer per jaar Wilde Buiten Dagen. In het voorjaar was het thema `Leer overleven', in het najaar `Leer toveren' en in de winter zullen we tijdens de Wilde Buiten Dagen vogels helpen overwinteren. De bezoekersaantallen zijn dit jaar gestegen met zo'n 300%. Bij sommige locaties is aanmelding daarom noodzakelijk. Voor jonge gezinnen met kinderen is het gehele jaar door van alles te beleven bij Natuurmonumenten. Zie
www.natuurmonumenten.nl/kinderactiviteiten.

Kijk op www.natuurmonumenten.nl/wildebuitendagen voor meer informatie en data over de Wilde Buiten Dagen wintereditie.

Datum: december & januari
Aanmelden: op sommige locaties noodzakelijk
Kosten: EUR4,50 per kind (leden), EUR7,50 per kind (niet-leden) . Ouders mogen gratis mee!