Gemeente Hulst


Gemeente Hulst zoekt namen voor bruggen Nieuwe Bierkaai

Na maanden van graven en archeologisch onderzoek, wordt er momenteel hard gebouwd aan de Nieuwe Bierkaai in Hulst.

De komende maanden worden de twee bruggen geplaatst die over de nieuwe haven komen te liggen. De gemeente Hulst nodigt haar inwoners uit om mee te denken over een naam voor beide bruggen.

In de straat `Dubbele Poort' wordt een betonnen verkeersbrug aangebracht. Een stukje verderop richting de Vismarkt komt een stalen voetgangersbrug te liggen, die de Overdamstraat met de Bierkaaistraat verbindt en tevens toegang biedt tot de lage kades. Voor beide bruggen moet een naam bedacht worden die past bij de uitstraling en historie van het gebied.
Bruggen
Op de voorgrond de voetgangersbrug, daarachter de verkeersbrug.

De gemeente nodigt burgers en andere geĂŻnteresseerden uit om namen te bedenken voor de twee nieuwe bruggen. De `wedstrijd' loopt van 1 t/m 31 december 2011. Inzendingen kunnen, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer, in die periode per mail verzonden worden naar communicatie@gemeentehulst.nl. In de mail moet duidelijk aangegeven worden voor welke brug (voetgangers- of verkeersbrug) een naam bedacht is. Een korte toelichting op de naamkeuze wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

In januari 2012 buigt een deskundige jury, bestaande uit architecten, historici en bestuurders, zich over de inzendingen. De winnaars ontvangen, naast eeuwige roem, een leuke prijs. De naambordjes worden in het voorjaar van 2012 aangebracht op de bruggen.