Politie Midden- en West Brabant

Inbraakpreventie actie in de gemeente Drimmelen

Made, Wagenberg, 30-11-2011

Maandagavond 29 november 2011 hield de politie een preventieve actie tegen woning inbraken in de gemeente Drimmelen. De wijkagenten zochten daarbij de samenwerking met de gemeente Drimmelen, de bewonersgroep Samen Actief Made, de Vliegende brigade Made, en de Stichting Dorpsraad Wagenberg. In een gezamenlijke actie is vervolgens bij circa 5.000 woningen een waarschuwingsbrief met een folder in de brievenbus gedaan.

Aanleiding was de recente stijging van het aantal woninginbraken in de gemeente Drimmelen (Made en Wagenberg). Deze stijging is overigens ook een landelijk beeld. In goed overleg werd besloten om een
preventiebrief inclusief een folder met preventietips te verspreiden. De bedoeling was om de inwoners alert en betrokken te maken en daarnaast om inbraken te voorkomen.

Tijdens de actie bleek dat bij een verlaten woning de voordeur openstond. Er was niemand thuis op dat moment. De politie heeft de deur afgesloten en voor de bewoners een berichtje in het huis achter gelaten. Ook kreeg de wijkagente een kenteken door van een wijkbewoner. Het ging om het kenteken van een auto met daarin twee verdachte personen.

Ook de website van de politie Midden en West Brabant staan tips om inbraken tegen te gaan. Zie www.politiemwb.nl De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-11-2011 15:01 | © Regio Midden en West Brabant |