Gemeente Valkenburg aan de Geul

Centrum voor Jeugd en Gezin opent eerste inlooppunt

Op woensdag 30 november heeft wethouder Bert Dauven officieel het eerste inlooppunt van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geopend in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Iedereen met kleine en grote vragen over opgroeien en opvoeden kan er terecht.

CJG Heuvelland is er voor iedereen die te maken heeft met opvoeden en opgroeien. Kinderen, jongeren tot 23 jaar, hun ouders, opvoeders én de professionals en organisaties die een rol in hun leven spelen. Het inlooppunt in het Stella Maris College richt zich vooral op (12+) jongeren.
Het inlooppunt is iedere dinsdagmiddag geopend van 13.30-16.30 uur. Men kan dan vrijblijvend binnenlopen voor informatie en/of advies. In de schoolvakanties is het inlooppunt gesloten.

Snel een goed antwoord
Waar je ook mee zit, met de professionele ondersteuning vanuit het CJG kom je er zelf weer uit. Hoe het CJG ervoor zorgt dat je snel een goed antwoord hebt op alle vragen? CJG Heuvelland bundelt actief de krachten van deskundigen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Vanuit het inlooppunt werken bijvoorbeeld de professionals van het CJG, Maatschappelijk Werk van Trajekt, Consultatiebureau van GroeneKruisDomicura, Bureau Jeugdzorg en Jeugdgezondheidszorg van de GGD samen. Ook via de site www.cjgheuvelland.nl krijgen kinderen, ouders en jongeren al veel antwoorden over bijvoorbeeld zwangerschap, verzorging, opvang, voeding, naar school gaan, gedrag, relaties en meer.

Â