Gemeente Cromstrijen


Oranjewijk Numansdorp ligt er strak bij (30-11-2011)

De afgelopen weken werden de laatste 51 woningen in de Oranjewijk gesloopt. Deze werkzaamheden verliepen voorspoedig en door alle straten en stoepen vrij te maken van sloopafval zorgde de sloper ervoor dat het terrein er strak bij ligt. De aannemer startte deze week met de bouw van de woningen en volgende week vinden de heiwerkzaamheden plaats.

De Oranjewijk in Numansdorp, het gebied Koninginneweg - Prins Clausstraat, voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom vernieuwt HW Wonen in samenwerking met de gemeente deze wijk in drie fasen. In totaal worden 56 woningen gesloopt en 71 woningen teruggebouwd. De eerste fase is afgerond en leverde 10 nieuwe seniorenwoningen op aan de Wilhelminastraat.

Fase 2 is in volle gang. Vanaf oktober 2011 wordt aan de Wilhelminastraat, Oranjestraat en de Prins Clausstraat 12 starterswoningen gebouwd. Als alles volgens planning verloopt, levert HW Wonen de appartementen juni/juli 2012 op.

Ook de laatste fase, fase 3, is in volle gang. De 51 woningen zijn gesloopt. Hiervoor komen 31 seniorenwoningen en 18 koopwoningen terug. Deze woningen komen tussen de Julianastraat, Koninginneweg en de achterzijde van de percelen aan de Wilhelminastraat en Beatrixtraat.

Kijk voor meer informatie bij Herstructurering Oranjewijk Numansdorp