Arnhems bedrijf bij meest veelbelovende IT bedrijven van Europa

Persbericht van Wazzup Inc.

Het Arnhemse IT bedrijf Wazzup Inc. is één van de 9 meest veelbelovende IT bedrijven van Europa. Het bedrijf werd deze week door een jury van experts tot winnaar uitgeroepen in de categorie ICT van de European Venture Contest, en zal over twee weken in Madrid proberen de finale te winnen. Wazzup is de enige nog resterende Nederlandse onderneming.

European Venture Contest
Het European Venture Contest zoekt en beloont innovatieve bedrijven die de potentie hebben om een belangrijke rol te spelen in het verbeteren en vergroten van de Europese concurrentiepositie en economische groei. Deelnemende bedrijven worden door een team van 35 professionals beoordeeld op kennis, ervaring, technologie, marktpositie, bedrijfsprofiel en presentatie. De contest wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden.

Finale
De finale op 13 en 14 december in Madrid vormt het eindpunt van een uitgebreid selectieproces waartoe door heel Europa voorronden werden georganiseerd. Meer dan 1000 bedrijven werden beoordeeld tijdens pitches in Porto, Leuven, Harwell, Kopenhagen, Turijn, Aarhus, Reims, Luxemburg, Pamplona en Mons. Van hen drongen 150 ondernemers door tot de semi finals die de afgelopen twee dagen werden gehouden in D?sseldorf. Zij moesten pitchen voor een jury van internationale experts die daarvoor al een oordeel hadden gegeven over het businessplan van de ondernemingen.

Spannend
CEO Gerben Nijmeijer ging namens Wazzup Inc. de strijd aan. Nijmeijer: ?In een pitch van 8 minuten leg je de visie en strategie van Wazzup uit, gevolgd door 7 minuten kritische vragen van de jury. Het was spannend, zeker vanwege het hoge niveau van de pitches. Ik had de winst niet verwacht, en ben er enorm blij mee! Het geeft een lekker gevoel dat internationale experts bevestigen dat we op de goede weg zijn.

Wazzup Inc.
Wazzup is gevestigd in het centrum van Arnhem en ontwikkelt SaaS software voor de makelaardij. Wazzup bestaat uit Venum (CRM voor makelaars) en Housenet (websites voor de makelaardij). In Nederland maken meer dan 1300 makelaars gebruik van de producten van Wazzup. In 2012 zal Wazzup haar software gaan aanbieden in Oostenrijk, Italië, België en Duitsland. Wazzup maakt deel uit van het programma Groeiversneller, een initiatief van het ministerie van Economische zaken.

*

Links:
http://www.wazzupinc.com



Razende Robot Reporter