Politie Hollands Midden

Haastrecht, Gouderak - Politie houdt fietsverlichtingscontrole

Haastrecht, Gouderak, 30-11-2011 o Op woensdag 30 november tussen 07:00 uur en 8:30 uur heeft Politie Hollands Midden in zowel Haastrecht als Gouderak een verlichtingscontrole gehouden.

Aan de Bredeweg in Haastrecht werden tussen de 80 en 100 fietsers en één scooterrijder gecontroleerd. In totaal zijn er zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de verlichting.

De politie heeft de controle in samenwerking met het Hoogheemraadschap en de gemeente Vlist gehouden. Medewerkers van het Hoogheemraadschap en de gemeente hebben folders uitgedeeld aan de voorbijrijdende fietsers. In de folders staan veiligheidstips over fietsverlichting. De burgemeester was ook bij de controle aanwezig.

In Gouderak werd aan de Middelblok gecontroleerd. Er reden 60 tot 80 fietsers voorbij. Ook bij deze controle deelden medewerkers van het Hoogheemraadschap folders uit met veiligheidstips. Daarnaast deelden zij fietslampjes uit.

In totaal werden er vijftien bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting. Eén fietser moet zich later nog een keer melden op het politiebureau om zijn identiteitsbewijs te laten zien. Deze had hij tijdens de controle niet bij zich. Eén fietser mocht niet verder fietsen omdat zijn fiets onder andere geen goede remmen had en zijn bel het niet deed.

De politie controleert in de donkere maanden voortdurend op de aanwezigheid van verlichting bij (brom)fietsers. Een bekeuring voor ondeugdelijke fietsverlichting/ reflectoren kost een fietser 20. De bekeuring is eenvoudig te voorkomen. Een reparatie is vaak goedkoper dan de bekeuring. Wil je meer informatie over fietsverlichting, kijk dan op www.fietslichtaan.nl.