Gemeente Maasgouw


Nieuw stichtingsbestuur Cultureel Centrum Don Bosco

Met ingang van 1 januari 2012 treedt bij Cultureel Centrum Don Bosco in Heel een nieuw stichtingsbestuur aan. Per die datum start dan ook een nieuwe statutair directeur.

Het gemeentebestuur van Maasgouw heeft eind 2009 vanwege steeds hoger oplopende exploitatietekorten bij CC Don Bosco, een interim manager aangesteld. Deze interim manager had als belangrijkste opdrachten een professionelere bedrijfsvoering van het centrum te realiseren en een ondernemingsplan op te stellen voor de toekomst. Tegelijkertijd trad een nieuw interim bestuur aan.

Inmiddels hebben er diverse aanpassingen in de bedrijfsvoering plaatsgevonden, is het ondernemingsplan vastgesteld en zijn de exploitatietekorten teruggedrongen. Cultureel Centrum Don Bosco is qua structuur klaar om de toekomst tegemoet te treden. Daarom is eind oktober een wervingscampagne gestart voor nieuwe leden voor het bestuur van Don Bosco. Deze campagne is succesvol verlopen, zodat het nieuwe bestuur per 1 januari a.s. aan de slag kan.

Het nieuwe stichtingsbestuur bestaat uit de volgende vijf leden:
1. de heer Piet Hendriks. De heer Hendriks was Hoofd afdeling Middelen en Hoofd afdeling Grondgebiedzaken van de voormalige gemeente Heel. Daarnaast is hij actief in het verenigingsleven (muziek). De heer Hendriks woont in Roermond.

2. de heer Huub Houben. De heer Houben is manager geweest in de energiesector en woonachtig in Heel. De heer Houben is zeer actief in het verenigingsleven. De heer Houben is door de Huurders Belangen Vereniging CC Don Bosco voorgedragen.
3. mevrouw Dorij Snijders. Mevrouw Snijders heeft gewerkt als provinciaal manager verslavingspreventie Limburg. Mevrouw Snijders is (nog) voorzitter van de Huurders Belangen Vereniging CC Don Bosco en woonachtig in Beegden.

4. de heer Werner Otten. De heer Otten is musicus. Hij is als o.a. docent pauken/slagwerk verbonden geweest aan het Conservatorium in Maastricht. Daarnaast heeft hij ruim 40 jaar de functie van solo-paukenist vervuld bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. De heer Otten wil zijn kennis, ervaring en netwerk in de concert-, theater- en kunstwereld inzetten voor CC Don Bosco. De heer Otten woont in Thorn.

5. de heer Maurice Schreurs. De heer Schreurs is ondanks dat hij niet meer in Heel woont nog steeds erg betrokken bij de gemeenschap van Heel. Hij is directeur van Neven en Schneiders Accountants en belastingadviseurs te Baexem en woont in Heythuysen. De heer Schreurs is actief in het verenigingsleven van Heel.

Tot statutair directeur van de BV Don Bosco is per 1 januari 2012 de heer Jo Rubberg benoemd. De heer Rubberg heeft jarenlange ervaring als manager en adviseur op het gebied van Personeel & Organisatie. Hij is daarnaast actief geweest als bestuurder / toezichthouder in de Zorg, het Onderwijs en het lokale verenigingsleven. De heer Rubberg woont in Wessem.

Het nieuwe bestuur zal zelf de diverse portefeuilles verdelen.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00