Rechtbank Zutphen


Vier jaar cel voor ontucht met minderjarige jongens

Zutphen , 30-11-2011

De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man uit Brummen voor seks met minderjarige jongens en het bezit van kinderporno tot vier jaar gevangenisstraf. Daarvan is één jaar voorwaardelijk. Omdat er een verhoogde kans op herhaling is legt de rechtbank een langere proeftijd van vijf jaar op. Ook moet de man behandeld worden.

Geen verkrachting

De rechtbank komt tot een lagere straf dan was geëist door de officier van justitie omdat de verdachte van een aantal feiten is vrijgesproken. De rechtbank acht namelijk niet overtuigend bewezen dat er sprake is geweest van verkrachting van vier slachtoffers.

Afspraken via internetsite

De verdachte sprak via een internetsite met de slachtoffers af om seks te hebben. Ook is niet bewezen dat de verdachte druk heeft uitgeoefend op de jongens of dat hij ze heeft misleidt.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Over de verdachte is een rapport opgemaakt waaruit blijkt dat hij licht verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd en dat behandeling noodzakelijk is. De straf die de rechtbank voor de bewezen verklaarde feiten heeft opgelegd sluit aan bij straffen die in min of meer vergelijkbare zaken zijn opgelegd.
Uitspraken: BU6441

Zie het origineel