Deltion College


nieuws

30-11-11

WDR maakt nieuwsitem over uitwisseling Deltion

Vrijdagochtend 2 december komt een filmploeg van WDR bij Doomijn kinderopvang. Zij gaan een item maken over een Duitse student van het Richard von Weiszäcker College uit Lüdinghausen.De student loopt vier dagen in de week stage bij Doomijn en gaat één dag in de week naar Het Deltion College uit Zwolle. Deltion en Von Weiszäcker werken nauw samen als het gaat om uitwisselingsprojecten.

Op TV
Aileen Schulze Twenhöve is van het Duitse college en loopt stage bij Doomijn kinderdagverblijf in Zwolle. Vrijdagochtend komt het Duitse televisiestation WDR een nieuwsitem maken over deze student. Adéle Spikker, lerares Kinderopvang Deltion, is aangenaam verrast door dit bezoek: "We hebben al enkele jaren een uitwisselingsproject met het Richard von Weiszäcker College. Momenteel hebben we zes studenten van hen onder gebracht bij drie instellingen; Basisschool De Schatkamer, Gehandicapteninstelling De Rietstulp en kinderopvang Doomijn. Bij deze laatste worden vrijdag opnames gemaakt door WDR."

Kindergarten
Aileen volgt in Duitsland haar opleiding en heeft de kans gekregen om aan een uitwisseling met Nederland deel te nemen. Ze loopt twee maanden stage bij Doomijn. Ze heeft zich de afgelopen maanden gefocust op het verschil in pedagogische aanpak tussen Nederland en Duitsland. Wat haar vooral opgevallen is, is het verschil in leeftijd waarbij de kinderen naar een `kindergarten' gaan. In Nederland gaan de kleintjes al vanaf drie maanden naar het kinderdagverblijf, terwijl in Duitsland pas vanaf één jaar wordt gestart. Ook kennen ze in Duitsland twee groepen, namelijk kinderen tot drie jaar en vanaf drie jaar, terwijl in Nederland het verblijf op een kinderdagverblijf stopt als het kind vier jaar is. Over drie weken gaat Aileen weer terug naar Duitsland en vervolgt ze haar studie.

---