Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Wethouder Tolsma onthult eerste bordje CJG Wij doen mee


Wethouder Sjoerd Tolsma van de gemeente Súdwest-Fryslân onthult donderdag 1 december het eerste bordje `CJG Wij doen mee' bij Peuterspeelzaal Hummeltjeshonk te Scharnegoutum.

Hij doet dit om 09.00 uur in het bijzijn van de kinderen van de peuterspeelzaal en een aantal ouders. Na de opening gaat de wethouder met de kinderen mee naar binnen voor een kringactiviteit.

Het ophangen van bordjes bij elke peuterspeelzaal, kinderopvanglocatie en elke basisschool in de regio symboliseert de verbeterde zorg voor kinderen en ouders die vragen hebben over opgroeien en opvoeden.

Deze zorg is de afgelopen twee jaar sterk verbeterd dankzij een intensievere samenwerking tussen het Centrum Jeugd en Gezin Zuidwest Fryslân (CJGZWF) en scholen, peuterspeelzalen en kinderopvanginstellingen. Zij hebben nu allemaal een vast contactpersoon heeft vanuit het CJGZWF. Dit zorgt voor meer continuïteit en betrokkenheid.

Voor de kinderopvang en peuterspeelzalen is de vaste contactpersoon een medewerker jeugdgezondheidszorg van het CJGZWF. Voor de basisschool is dat een schoolmaatschappelijk werker van het CJGZWF. Bovendien zijn medewerkers van scholen en kinderopvanginstellingen geschoold in het vroegtijdig signaleren van knelpunten bij opvoeden en opgroeien. Ook zijn alle instellingen aangesloten op de zogenoemde verwijsindex. Hiermee weten de organisaties elkaar sneller te vinden.

Door de verbeterde samenwerking kunnen ouders/opvoeders met vragen rond opvoeden en opgroeien terecht bij hun eigen basisschool of leider van de kinderopvang of peuterspeelzaal.

Rechtstreeks contact leggen met medewerkers van het CJGZWF kan ook. Het CJGZWF is bereikbaar via www.cjg-zwf.nl, via het centrale telefoonnummer 0900-254 1 254 of via de contactpersoon van het CJGZWF die toegewezen is aan basisschool of kinderopvanginstelling. De contactgegevens zijn bekend bij de school of kinderopvang.