Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -
Heythuysen, 28 november 2011

Coolste Pietendorp van Nederland in Leudal!
Hippe, multimediale Pieten wonen en werken in Limburgse Roggel

Nog een paar dagen en dan is het zover! Pakjesavond! Om zich optimaal op deze belangrijke avond voor te bereiden, zullen de Pieten van woensdag 30 november tot en met zondag 4 december 2011 te vinden zijn in het landelijke Roggel, een dorp van de gemeente Leudal. Om alle kinderen een kijkje te geven in het hippe, multimediale Pietenleven hebben ze een vijfdaags kijk- en doefestival georganiseerd.

Familie-happening
Het Pietendorp Leudal is een echte familiehappening, toegankelijk voor een groot, divers en breed publiek, van groot tot klein, voor oma's, opa's, ooms en tantes, kinderen en hun ouders. In anderhalf uur tijd nemen we de kids mee in een prachtig, kleurrijk en creatief avontuur in het Pietenparadijs in de overdekte Plaza van Recreatiepark De Leistert (Heldensedijk 5, 6088 NT Roggel).

Openingstijden voor publiek
Het Pietendorp is voor iedereen geopend op woensdagmiddag 30 november en vrijdagmiddag 2 december van 13.30 - 17.00 uur en op zaterdag 3 december en zondag 4 december van 11.00 - 17.00 uur.

Online reserveren
Kinderen krijgen gratis toegang tot het Pietendorp. Zolang de voorraad strekt, krijgen de kinderen bij binnenkomst een eigen Pietenpas. Volwassenen betalen E 5,- voor een E-ticket, te bestellen via www.hetpietendorp.nl en E 6,- aan de dagkassa. Twitter: @HetPietendorp.

Van gamepieten tot stuntpieten
Elke dag zijn er gamepieten, bakpieten, modepieten, voorleespieten, multimediapieten, muziekpieten, trommelpieten, vertelpieten, jongleer- en acrobatiekpieten actief met demonstraties, trainingen en workshops. In het weekend komen de extra 'Special Petes' ingevlogen om daverend af te sluiten met: flitsende LaserPiet-shows, de walkingtalking Tortellini-Pieten, de Brasilian BusardoPieten, de special DeejayPiet, een knotsgekke hippe PietenCatwalkPresentatie, livemuziek van Pimola&Thiesios en het geheim van de wonderpasta en met de adembenemende capriolen van De Stuntpieten en veel meer ........

Organisatie
Initiator en bedenker van het concept is kunstenaar Eric Wijffelaars, die met zijn Atelier OZO is gevestigd in Hunsel. OZO is ook geestelijk eigenaar van het concept van het Huis van Nicolaas in St. Truiden en in Weert. OZO organiseert het Pietendorp Leudal in samenwerking met Kunst&Uitvoering. Het evenement wordt ondersteund door hoofdsponsoren Reggefiber en KPN, die zich inzetten voor het realiseren van glasvezel in Leudal. Verder ondersteunen de gemeente Leudal en Recreatiepark De Leistert het evenement, en kan het Pietendorp rekenen op de medewerking van vele Leudalse ondernemers.

Noot voor de redactie/