Ingezonden persbericht



---



Persaankondiging

Lezing en rondleiding bij de tentoonstelling 'Diet Kloos en Paul Celan. Mijn stem overleefde'

Op 30 november a.s. geeft Paul Sars een rondleiding in de recent geopende tentoonstelling over Diet Kloos en Paul Celan, voorafgegaan door een lezing. Dit vindt plaats in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek. Tijdens de lezing schetst Paul Sars de levensloop van Diet Kloos, haar verzetswerk en haar relatie met de verzetstrijder Jan Kloos, die in januari 1945 werd vermoord. Vervolgens wordt ingegaan op de ontmoeting van Diet Kloos met de joodse Duitse dichter Paul Celan, met wie ze in Parijs een liefdesrelatie had. Celan schonk haar zijn beroemde gedicht 'Todesfuge', waarin hij de gruwelen van de concentratiekampen beschrijft. Het gedicht wordt gelezen en besproken. Vervolgens is er de rondleiding door de tentoonstelling en gelegenheid tot een gesprek.

Paul Sars studeerde Duits en Wijsbegeerte in Nijmegen en München en promoveerde op de poëzie van Paul Celan. Hij is hoogleraar Duitse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen en honorair ambassadeur van de Euregio Rijn-Waal.

Datum: woensdag 30 november 2011.
Tijd: 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur.) Reserveren gewenst. Entree E 5,- . Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek. Tel.: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl


---- --