Raad van State


woensdag 30 november 2011
partijen die tegen de besluiten in beroep komen, is de zaak ook dinsdag 29 november op zitting behandeld. (zaaknummer 201104518/1 en 201111577/1)

10.00 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Hillegom van het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Hillegom Zuid-Zuid'. Het plan maakt het mogelijk een betonmortelcentrale te verplaatsen van het ringvaartterrein naar de locatie Achter de Watertoren op het bedrijventerrein Hillegom-Zuid. Ook kan het op- en overslagbedrijf AW Handel en Logistiek dat daar al gevestigd is een puinbreker in gebruik nemen. De zitting gaat ook over de bestemmingsplannen 'Parapluplan vanwege de geluidzone van de betoncentrale van Betonmortelcentrale Cementbouw bv' die de gemeenteraden van Hillegom en Lisse hebben vastgesteld. De gemeenteraden hebben deze plannen vastgesteld, omdat de betoncentrale een zogenoemde 'grote lawaaimaker' is. Voor dergelijke bedrijven moet volgens de wet een geluidzone rondom het industrieterrein worden vastgelegd. De gemeente Haarlemmermeer is tegen de drie bestemmingsplannen in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vindt dat de betonmortelcentrale en het op- en overslagbedrijf zo nauw met elkaar verbonden zijn, dat voor beide bedrijven gezamenlijk een geluidzone had moeten worden vastgesteld. De gemeente Haarlemmermeer vreest dat haar woningbouwplannen voor Westflankhaarlemmermeer door die grotere geluidzone in gevaar komt. In afwachting van een definitieve uitspraak op haar beroep, verzoekt zij de Raad van State de bestemmingsplannen voorlopig te schorsen. (zaaknummers 20109782/2, 201109780/2 en 201111736/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

10.45 uur

Zitting over de vaststelling door het college van burgemeester en wethouders van Borne van de uitwerking van het bestemmingsplan 'Bornsche maten'. Het gaat om het uitwerkingsplan voor het landgoed Wildiek. Het plan maakt een woonenclave met 17 woningen mogelijk op het landgoed Wildiek. Over het landgoed lopen een paar fietspaden. Een van de fietspaden wordt door een fietsbrug verbonden met de doodlopende straat Trilgras. Bewoners van die straat vinden dat het plan hierover niet duidelijk is. Verder vrezen ze wandel- en fietsdrukte in de straat. Daarom komen ze in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 201100130/1)

14.30 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Limburg van een uitwerking van het bestemmingsplan 'Zitterd Revisited' van de gemeente Sittard-Geleen. Het gaat om het uitwerkingsplan voor de locatie Paardestraat. Het plan heeft betrekking op het gebied bij de hoek Paardestraat/Odasingel in Sittard. Het maakt de bouw mogelijk van een woontoren met ondergrondse parkeergarage. De eigenaar van een stadsboerderij aan de Paardestraat is het niet eens met het uitwerkingsplan en komt tegen het goedkeuringsbesluit van het provinciebestuur in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij vindt dat in het plan meer aandacht besteed had moeten worden aan de bereikbaarheid van de stadsboerderij. Verder vreest hij voor schade aan de boerderij door de bouw van de woontoren. (zaaknummer 201008714/1)