Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 30-11-2011

Straatroof

UTRECHT In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 november vond een straatroof plaats. Het slachtoffer werd beroofd van zijn telefoon en portemonnee.

Een 22-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 03.45 uur in de omgeving van de Voorstraat. Ter hoogte van de Hardebollenstraat werd hij plotseling aangevallen door, volgens zijn zeggen,

4 mannen met een getinte huidskleur. De Utrechter werd beroofd van zijn portemonnee en zijn telefoon. De politie kwam ter plaatse en zocht in de omgeving naar de verdachten maar trof niemand meer aan.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Buschauffeur uitgescholden

UTRECHT Dinsdagmiddag 29 november zijn vijf jongens aangehouden, omdat zij een buschauffeur beledigden.

Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie een melding van een buschauffeur die al geruime tijd werd uitgescholden door vijf jongeren. De jongeren stapten in rond 16.00 uur in Breukelen. Ze drukten herhaaldelijk op de stopknop, waardoor de chauffeur onnodig moest stoppen. De 60-jarige buschauffeur sprak de jongens aan op hun gedrag. De jongens, twee van 13 jaar en drie van 15 jaar uit Utrecht, scholden de buschauffeur uit. Op de Amsterdamsestraatweg belde de man de politie. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de vijf jongens aangehouden voor hinderlijk gedrag. Zij krijgen hiervoor een bekeuring.

Verkeersongeval

UTRECHT Dinsdagmorgen 29 november kwamen een auto en fietser met elkaar in botsing.

Omstreeks 8.15 reed een 28-jarige automobiliste uit Houten vanaf de Universiteitsweg linksaf de Leuvenlaan in. Op dat moment fietste daar een 13-jarige jongen uit Houten. De vrouw zag hem over het hoofd. De jongen fietste tegen de auto aan en kwam ten val. De ambulance kwam ter plaatse en controleerde het jongetje. Hij had last van zijn knie, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Diefstal van motoren

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 november, na een achtervolging, drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal. De mannen zouden twee motoren hebben gestolen.

Omstreeks 02.45 uur, kreeg de politie de melding dat op de Europalaan een motor in een witte bestelbus zou worden geladen. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij het witte bestelbusje wegrijden de Withonlaan op. De politie sommeerde de bestuurders van het busje te stoppen. Zij negeerden de stoptekens waarop meerdere eenheden van de politie de achtervolging hebben ingezet.

In Harmelen is het bestelbusje staande gehouden. De politie heeft een 35-jarige man uit Ede, een 47 jarige man uit Rotterdam en een nog onbekend persoon aangehouden.Het witte bestelwagenbusje is in beslag genomen. In het busje stonden twee motoren, welke worden onderzocht op sporen.