Ruim één op de drie kinderen heeft last van wratten

Persbericht van Mauritsklinieken

Mauritskliniek Amsterdam organiseert praktijkavonden voor doktersassistenten

Amsterdam, 30 november 2011 - Een derde van de kinderen op de basisschool heeft last van wratten. Dit bleek uit eerder onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum. De Mauritsklinieken, poliklinieken dermatologie, startten in dit kader een serie praktijkavonden voor doktersassistenten met als thema wratten en wat is er tegen te doen.

Dr. Soe Janssens, dermatoloog Mauritskliniek Amsterdam: "Wratten kunnen op verschillende manieren behandeld worden. De Mauritsklinieken wil met deze wrattenavonden, doktersassistenten in de praktijk laten ervaren hoe een wrattenbehandeling in zijn werk gaat en welke behandelmethoden er zoal zijn."

Tijdens de praktijkavond kregen de doktersassistenten uitleg over welke soorten wratten er zijn en wat er nu effectief tegen te doen is. Daarna gingen de doktersassistenten in groepjes uiteen en kregen ze een live demonstratie van een wrattenbehandeling.

Over de Mauritsklinieken
Met vijf vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Utrecht zijn de Mauritsklinieken de grootste polikliniek dermatologie van Nederland. Net als in de reguliere ziekenhuizen wordt binnen de Mauritsklinieken de dermatologie over de volle breedte aangeboden, zowel poliklinisch als in dagbehandeling. Naast de algemene dermatologie richten de Mauritsklinieken zich op de behandeling van huidkanker, allergieën en huidafwijkingen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.mauritsklinieken.nl



Razende Robot Reporter