Persbericht

30 november, 2011

Cognizant levert uitgebreide biostatistieken en medische rapportagediensten voor AstraZeneca

Nieuwe wereldwijde overeenkomst omvat diensten die operationele efficiency en omlooptijd verbeteren

Cognizant, dienstverlener in IT-consultancy, technologie en business process outsourcing (BPO), kondigt vandaag een meerjarige overeenkomst aan met AstraZeneca. De dienstverlener gaat uitgebreide biostatistieken en medische rapportagediensten leveren, zodat AstraZeneca klinische onderzoeksrapporten kan maken.

Als onderdeel van de overeenkomst biedt Cognizant statistische programmering en analyse en diensten op het gebied van medisch redigeren en publiceren van documenten. Dit omvat de volledige reeks van klinische datarapportage, van rapportageformulieren van patiënten tot klinische onderzoeksrapporten. Dankzij deze tools kan AstraZeneca operationele efficiëntie verbeteren, omlooptijden verminderen en kosten optimaliseren. AstraZeneca blijft eigenaar en beheerder van belangrijke wetenschappelijke en medische activiteiten dieverbonden zijn aan het ontwerp van klinische testprogramma's en alle data.

Cognizant zet Cognizant 2.0, het op web 2.0 gebaseerde platform, in om kennisdeling en wereldwijde samenwerking te ondersteunen. Dit maakt het mogelijk om klinische onderzoeken in verschillende landen tegelijkertijd te beheren en zorgt voor grote productiviteitsvoordelen voorAstraZeneca.

"Cognizant helpt ons om klinische ontwikkelingen te stroomlijnen", zegt Karin Wingstrand, vicepresident en hoofd klinische ontwikkeling bij AstraZeneca. "Dit is erg belangrijk voor onze interne veranderingen die gericht zijn op het bereiken van meer efficiëntie, schaalbaarheid, flexibiliteit en wereldwijd concurrentievermogen. Al deze zaken zijn cruciaal bij klinische tests en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. De inzet van de IT- en business process-expertise van Cognizantzorgt ervoor dat AstraZeneca meer tijd, energie en investeringen vrij kan maken om sneller innovatieve medicijnen te ontwikkelen voor patiënten."

"We zijn erg blij dat AstraZeneca ons heeft gekozen om hen te voorzien van biostatistieken en medische rapportagediensten", zegt Krish Venkat, Senior vicepresident van de Healthcare en Life Sciences-afdeling bij Cognizant. "We zetten alles op alles om de domein- en proceskennis van onze experts op het gebied van biostatistieken en medische schrijvers door te geven. Hiermee kunnen we AstraZeneca ondersteunen doordat ze profiteren van verbeterde besluitvorming, processtandaardisatie, consistente levering en kostenbesparingen. Dit zorgtervoor dat AstraZeneca kan herinvesteren in snelle, innovatieve en efficiënte ontwikkeling van hun Research & Development-programma's."

De overeenkomst is een uitbreiding van de diensten die Cognizant al levert aan AstraZeneca. AstraZeneca ging voor het eerst in zee met Cognizant in 2004 voor de levering van BPO- en technologie-oplossingen op de gebieden ontwikkeling, klinisch, productie en commerciële ontwikkelingen. Cognizant levert sinds 2008 ook gecentraliseerde beheerdiensten voor AstraZeneca's wereldwijde klinische ontwikkelingsprogramma's enapplicatiebeheerdiensten binnen de gehele organisatie voor onderzoek, klinische ontwikkeling en verkoop en marketing.

(405 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE