Nu gratis dagbladen in iPad-app Tablisto


Ook digitale abonnementen mogelijk op Dagblad De Pers en Metro

BAARN, 20111130 -- IPad-gebruikers kunnen nu iedere ochtend gratis Metro en De Pers in Tablisto lezen. Ook kunnen ze een abonnement nemen, waarna het dagblad bij opstaan op de virtuele deurmat ligt. Tablisto, gratis voor iPad, biedt nu ook dagbladen, naast tijdschriften en boeken. Ook uitgevers beschouwen Tablisto als een verrijking. Hoofdredacteur Jan-Jaap Heij: “De Pers werkt in zijn digitale uitgeefstrategie graag samen met partijen die een duidelijke toegevoegde waarde bieden in de markt. Tablisto heeft met z’n heldere structuur, elegante user interface en herkenbare leesbeleving duidelijk die waarde. We zijn dan ook erg blij met de samenwerking en verwachten er veel van.”

Tablisto, Nederland’s enige uitgeveronafhankelijke distributeur richting tablets, biedt inmiddels een breed scala aan publiekstijdschriften als o.a. Stripschrift, Vrij Nederland, Opzij, Louder, Computer Idee, PC Active, Gaykrant en vaktijdschriften zoals MT, Sprout, Villamedia, Tiem, naast een groeiend aanbod boeken. Sommige tijdschriften en boeken werden verrijkt met interactiviteit en multimedia, die op de iPad optimaal tot hun recht komen.

Tablisto, ook internationaal geprezen voor zijn hoogkwalitatieve leeservaring, is momenteel enkel nog te verkrijgen in de iPad App store. De Androidversie van Tablisto is in ontwikkeling.

Eén dezer dagen wordt een update van Tablisto uitgegeven die o.a. ook het lezen van publicaties in zgn. ePub-formaat mogelijk maakt, dit op verzoek van vooral; boekenuitgevers. Verwacht wordt dat dan het aanbod van boeken binnen Tablisto snel toeneemt.


Over Tablisto

Tablisto maakt deel uit van het distributieplatform Push2Tablet dat speciaal ontwikkeld is om uitgevers in staat te stellen op simpele wijze hun magazines, boeken en kranten te verrijken met interactiviteit en muldimedia, en vervolgens te distribueren naar iPad en andere tablets. Momenteel wordt Tablisto ook geschikt gemaakt voor andere tablets dan de iPad, waaronder die gebruik maken van het besturingssysteem Android.

De gratis verkrijgbare app Tablisto en het bijbehorende contentdistributieplatform worden geëxploiteerd door Push2Tablet BV, een initiatief van het Baarnse internetbedrijf Yellowmind BV. Voor educatieve doeleinden wordt momenteel een aparte Tablisto-variant ontwikkeld, terwijl Van Dijk Educatie BV, te Kampen, een exclusieve licentie verwierf voor de toepassing van Push2Tablet in de educatieve markt (informatie over lopende pilots met Tablisto in het onderwijs op http://www.1op1onderwijs.nl).